• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Hans Särkijärvi lämnar Djurgården efter säsongen

10 februari 2016 09:45

Efter tre säsonger som huvudtränare under den senaste sejouren kommer Hans Särkijärvi att lämna Djurgården efter denna säsong. Beslutet är taget då Djurgården nu står inför ett nytt vägval.


Nästa säsong kommer en förändring att ske i Djurgårdens tränarstab. Efter många år i Djurgården kommer Hans Särkijärvi att lämna klubben.

- Vi är framme vid en tidpunkt då vi ska säkra de kompetenser som behövs framåt i tiden. Hasse har ett år kvar på kontraktet men vi har tagit beslutet att efter denna säsong genomföra en förändring direkt för att kunna göra den riktningsförändring vi vill utifrån vår spelvision, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

- Vi är oerhört tacksamma över den resa vi gjort tillsammans med Hasse de senaste åren. Han har gjort ett bra jobb med att få ihop ett sammansvetsat lag på isen. Tillsammans med Stefan Nyman har han under sina två år i SHL etablerat ett starkt och bra försvarsspel. För att vi ska ta nästa steg och nå vår långsiktiga målsättning är det nu viktigt med ett utökat fokus på anfallsspelet och spelet med puck, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

Hans Särkijärvi kommer att fortsätta arbetet som huvudtränare säsongen ut och har fullt fokus på det jobb som sker framöver.

- Det är självklart lite tråkigt men det är ett beslut som jag respekterar fullt ut. Nu vill jag tillsammans med övriga ledare och spelare få en så härlig säsong som möjligt. Vi kommer att jobba stenhårt för det, säger Hans Särkijärvi.

Hans Särkijärvi kom till Djurgården första gången som spelare 1975. Han tränade sedan klubbens A-lag 2005-2008. När Djurgården sedan spelade i Hockeyallsvenskan kom han tillbaka till klubben och var med om avancemanget den 7 april 2014. Därutöver har han tränat J18-laget en säsong och J20-laget tre säsonger.