• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

"Vi har fler växlar att lägga i"

17 mars 2017 11:22
Dam

Lovisa Berndtsson är i sin livs bästa form, och levererar bra räddningar match efter match. I onsdags var inget undantag när hon även slog till med att hålla nollan i hennes första SM-final. “Det kändes stort att representera Djurgården”, säger Berndtsson.


Den första SM-finalen, bäst av tre spelades på bortaplan i Jönköping i onsdags. Det blev uddamålsvinst när Rebecca Stenbergs mål i första perioden blev det enda i matchen. Till skillnad från Stenberg var däremot Lovisa Berndtsson debutant i SM-finalsammanhang.

– Det var väldigt roligt och mäktigt. Jag spelade min allra första SM-final. HV71 hade gjort ett jättebra arrangemang och det blev en bra inramning på matchen.

Du var stabil i målet och blev även vald till matchens spelare, ditt livs form säger många, hur känns det?
– Självklart känns det jättekul att få utdelning för den tid och kraft man lägger ner. Jag tycker jag haft ett bra försvar framför mig, särskilt nu i slutspelet, som också hjälpt mig att kunna spela lugnt. Jag har även fått mycket hjälp av Christian Nihlgränd och Janne Öhman för att fortsätta utvecklas denna säsong.

Hur tycker du att laget spelade? Mycket nerver?
– I början av matchen kändes det som att vi stod lite på hälarna, men jag tyckte vi växte in mer och mer i matchen, och började hitta till hur vi vill spela. Jag känner ändå att vi kanske inte kom upp i samma nivå som mot Linköping men det innebär att vi har fler växlar att lägga i på lördag.

HV71 kommer komma ut hårt imorgon, konstigt vore det annars med tanke på att det annars kan bli deras sista match.

– HV71 kommer självklart gå med allt de har imorgon. Jag tror de kommer börja matchen i högt tempo och försöka få mycket puckar på mål. Första 10 minuterna kommer bli viktiga. Vi måste se till att vara redo när pucken släpps och spela bra hockey i 60 minuter.

I morgon väntar ännu en stor dag, final 2 ska spelas och det på hemmaplan, på Stora Mossen. För Berndtsson innebär det att hon kan göra det hon alltid gör under matchdagar.
– I kväll blir det video och isträning för att slipa på de sista detaljerna. I morgon bitti blir det hotellfrukost, vilket har blivit lite av ett “måste” för mig när vi har match. Sedan är det vanlig uppladdning i form av vila, promenad, lunch och sen ta sig till hallen och börja förberedelserna inför match.

– Självklart är det en annan sak att spela på Hovet men vi försöker att inte lägga vår energi på det. Stora Mossen är mindre men det kommer säkert göra att det blir bra tryck därinne. Oavsett arena, det är samma match som ska spelas och vinner vi imorgon spelar det ingen roll var vi är.