• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar

Landslagsforward till Djurgården Dam

24 mars 2017 13:01
Dam

Djurgården har skrivit ett treårskontrakt med VM-forwarden Maria Lindh.


– Djurgården är en satsande förening så det här ska bli superkul. Det ska även bli skönt att komma hem och spela. Jag har varit borta ett tag, så det här känns som rätt beslut att vara nära familjen och spela inför vänner, säger Djurgårdens senaste nyförvärv.

Maria Lindh är trots sina 23 år en rutinerad värvning. Forwarden har de senaste åren spelat i USA och dessförinnan i Modo och Segeltorp. På meritlistan finns även OS i Sotji samt två VM-turneringar. Hon är nu på väg till sitt tredje VM som spelas i amerikanska Plymouth. De senaste årens spel i USA har betytt mycket för hennes utveckling.

– Den här tiden har varit jätterolig och jag har växt både som människa och som hockeyspelare. Jag har fått träna och tävla med de bästa hela tiden. Så det har betytt mycket för min utveckling inom hockeyn.

Skridskostark, försöker jobba hårt, göra sitt bästa. Hjälpa laget och göra sitt allra bästa för dagen. Så säger hon själv om vad det är för spelare Djurgården har värvat. – Men det är så svårt att beskriva sig själv som spelare...

Sportchefen Nils Ekman har däremot inga problem att beskriva det senaste tillskottet till Djurgården. – Maria är en skridskostark forward med ett riktigt bra skott och med bra speluppfattning. Vi är förstås väldigt glada över att hon kommer till oss och hon blir en viktig del av vår stomme för många år framöver. Hon är en landslagsspelare och en av Sveriges absolut bästa forwards, säger Nils Ekman.

Nu väntar som sagt hockey-VM för Maria Lindh. I hennes tredje världsmästerskap ser hon en chans att ta hem en ädel medalj till Sverige. – Vi ska gå efter det. Vi ska spela så bra vi kan och utmana de stora nationerna. De har en högre nivå individuellt sett men som lag kan man kämpa väldigt hårt och - kanske inte vinna med 3-0 - men spela oavgjort och sedan vinna i förlängning. Så jag tror ändå att chanserna finns där om vi får till en bra match och alla i laget spelar vår bästa match, säger Maria Lindh.

– Det är alltid en ära att representera sitt land, särskilt i stora mästerskap. Det hade varit skönt att komma hem med en medalj, säger Lindh.