• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Idag 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar

Urbom nätar med slagskott i segern

8 mars 2018 21:12
Nyhet

Det blev 5-2 mot HV71 och Urbom formligen dundrade sönder målet när han nätade för första gången. Vi behåller greppet om andraplatsen.


Det var en match där Djurgården visade mycket vilja. Det var ett rivigt hemmalag som kom ut och stressade HV:s målvakt att skicka pucken över sargkanten efter bara 14 sekunder. Det blev inget mål i efterföljande PP men ledningen skulle komma.
Markus Ljungh tryckte in det efter en snygg passning av René Bourque som var tillbaka. Det var vår period tills en utvisning gav gästerna chansen. 1-1 men det stod sig inte perioden ut. Niclas Bergfors tryckte in 2-1 i powerplay och vi kunde gå till periodvila i ledning.
Andra perioden var spelmässigt jämnare men det var samma spelare som nätade även i den andra. Bergfors tryckte in pucken igen efter en upprullning där Fjällby gav Niclas helt öppet mål 3-1.
Vi fick det svettigt i avslutningen av andra perioden men lyckades hålla undan. Mycket tack vare en storspelande Joacim Eriksson i målet. Han stod för den ena superräddningen efter den andra.
– Han stod för fyra/fem superräddningar så där får vi tacka honom, säger tränaren Robert Ohlsson.
I tredje var det inget snack egentligen och det var nu som bomben smällde - Alexander Urbom Dunkade in sitt första mål i SHL någonsin - och fick ett jublande gensvar från publiken.
Publiken som var strax över 6 000 och som verkligen gjorde det bästa under kvällen.
HV71 fick till en reducering men när Marcus Davidsson satte 5-2 i powerplay så var matchen stängd.
Nu har vi en match kvar av grundserien innan vi går för kvartsfinal. Vi har just nu andraplatsen och behöver en poäng till för att ha den även när tabellen blir slutlig.