• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Vi lägger ner tid på straffarna

23 oktober 2017 15:00
Intervju

Nej, straffarna gick inte vår väg under förra vecka eller hittills under säsongen. Vad gör vi åt det? Målvaktstränare Janne Öhman berättar hur vi jobbar.


Att en del matcher går till övertid och sedan straffar händer titt som tätt. Förra säsongen blev det fyra straffvinster och sex strafförluster. Den här säsongen har Djurgården inte norpat åt sig någon extrapoäng på straffar - utan det har i stället blivit tre strafförluster.

Djurgårdens målvaktstränare Janne Öhman är en av dem som jobbar kring laget med straffarna. Bland annat genom att förse målvakter och utespelare med videomaterial.

– Inför säsongen började vi med att bestämma ett antal spelare som är aktuella för att lägga straffar så att de kan träna extra på den biten. De har även tillgång till en Ipad med målvakterna som spelar i ligan och straffar från de senaste matcherna. Vad det gäller våra målvakter så får de se motståndarnas straffskyttar inför en match.

Vad kan du som målvaktstränare ge målvakterna för tips?

– Det är lätt att stå vid sidan av och säga att en motståndarskytt gör samma sak varje gång och att du borde ta den straffen. Se Matt Anderson som gjorde samma sak på varje straff förra säsongen för oss. Min bit blir att förbereda våra målvakter vad som kommer att ske och att de ska vara avslappnade när det väl gäller.

Och till en skytt?
– Berätta vad som procentuellt är bäst att göra. Men även där handlar det om att de måste få göra sin grej och vara trygga med vad de ska göra.

Frustrerande att se att resultaten inte gått vår väg?
– Så är det. Som målvaktstränare tar man allt som händer med målvakterna personligt eftersom man jobbar så nära dem. Man vill så gärna att våra skyttar ska göra mål och våra målvakter rädda puckarna.

Så vad talar för att vi får med oss poäng i framtiden i spelformen?

– Att vi bryr oss. Vi följer upp det som vi gör och inte gör och stoppar in tid på träningarna eftersom vi vill göra det här bättre. Hade vi struntat i det hade vi inte haft någon chans. Så tiden vi lägger ner på det här kommer tala för att det blir bättre i framtiden.