• Huvudsponsorer

Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Sön 08 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Tis 19 Dec  (1 match)
Tor 21 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tis 02 Jan  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Lör 06 Jan  (1 match)

Vi lägger ner tid på straffarna

23 oktober 2017 15:00
Intervju

Nej, straffarna gick inte vår väg under förra vecka eller hittills under säsongen. Vad gör vi åt det? Målvaktstränare Janne Öhman berättar hur vi jobbar.


Att en del matcher går till övertid och sedan straffar händer titt som tätt. Förra säsongen blev det fyra straffvinster och sex strafförluster. Den här säsongen har Djurgården inte norpat åt sig någon extrapoäng på straffar - utan det har i stället blivit tre strafförluster.

Djurgårdens målvaktstränare Janne Öhman är en av dem som jobbar kring laget med straffarna. Bland annat genom att förse målvakter och utespelare med videomaterial.

– Inför säsongen började vi med att bestämma ett antal spelare som är aktuella för att lägga straffar så att de kan träna extra på den biten. De har även tillgång till en Ipad med målvakterna som spelar i ligan och straffar från de senaste matcherna. Vad det gäller våra målvakter så får de se motståndarnas straffskyttar inför en match.

Vad kan du som målvaktstränare ge målvakterna för tips?

– Det är lätt att stå vid sidan av och säga att en motståndarskytt gör samma sak varje gång och att du borde ta den straffen. Se Matt Anderson som gjorde samma sak på varje straff förra säsongen för oss. Min bit blir att förbereda våra målvakter vad som kommer att ske och att de ska vara avslappnade när det väl gäller.

Och till en skytt?
– Berätta vad som procentuellt är bäst att göra. Men även där handlar det om att de måste få göra sin grej och vara trygga med vad de ska göra.

Frustrerande att se att resultaten inte gått vår väg?
– Så är det. Som målvaktstränare tar man allt som händer med målvakterna personligt eftersom man jobbar så nära dem. Man vill så gärna att våra skyttar ska göra mål och våra målvakter rädda puckarna.

Så vad talar för att vi får med oss poäng i framtiden i spelformen?

– Att vi bryr oss. Vi följer upp det som vi gör och inte gör och stoppar in tid på träningarna eftersom vi vill göra det här bättre. Hade vi struntat i det hade vi inte haft någon chans. Så tiden vi lägger ner på det här kommer tala för att det blir bättre i framtiden.