• Huvudsponsorer

Sön 08 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Tis 19 Dec  (1 match)
Tor 21 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tis 02 Jan  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Lör 06 Jan  (1 match)
Tor 11 Jan  (1 match)

Gruppdynamik inledde internatlägret på Bosön

30 maj 2016 20:58

Den här veckan drar en ny lägervecka igång på Bosön. På dagens program stod, förutom fysträning, även gruppdynamik på schemat där laget genom ett par olika övningar tog ett första steg till att bli ett högpresterande team tillsammans.


Innan fysträningen drog igång jobbade spelarna tillsammans med Hans Jöhnk, mentor i grupp- och ledarutveckling. Jöhnk har jobbat tillsammans med Djurgården Hockey i ett antal år och kommer så även göra den här säsongen. Så vad gjorde spelarna på måndagsmorgonen?

- På morgonen har de suttit i samtal för att skapa mycket tillit och öppenhet tillsammans med varandra. Man pratar och delar med sig om sig själv, lite mer än bara på ytan. För att få någonting måste man ge någonting. När du känner en person lite bättre så har man lite mer respekt för den människan. Ömsesidig respekt, säger Hans Jöhnk, som till vardags jobbar på Core Consulting.

Vad ger det för effekt om man ser det ur ett längre perspektiv?

- Vi vill få en positiv spiral och stärka gruppdynamiken så fort som möjligt genom att snabbt bygga en gruppdynamik som är positiv och konstruktiv. På så sätt kan vi kan hantera allt motstånd och konflikter som vi kommer att hamna i och med mod och kraft ta oss igenom både konflikterna och motståndet. Det är vad som till syvende och sist kommer att göra att vi får ett högpresterande team relations- och ledarskapsmässigt i augusti, säger Hans Jöhnk.

För en del spelare var morgonen övning helt ny medan de som spelade i Djurgården förra säsongen var bekanta både med Jöhnk och upplägget.

- Ljungh, Henke, Ollas Mattsson och alla som var med förra säsongen börjar bli rutinerade. Det är inte helt lätt att stå och tala inför en grupp när alla tittar på en. Du kanske får lite andnöd men för varje gång du klarar av det så blir du lugnare och tryggare i gruppen och även modigare. Spelarna har uppskattat enormt mycket att inte bara jobba med kroppen utan även relationerna och känslorna. Team building helt enkelt.

Vad händer nu framöver?

- En del spelare anmäler sig för enskilda samtal med mig. GDå kommer det att handla om känslor, mentala målbilder och hur man kan jobba med sina tankemodeller. Personlig utveckling helt enkelt. De som vill ta ett steg till ser mig som en mentor och samtalen du får gör att de kan nå sina mål och prestera ännu bättre, säger Hans Jöhnk.

- Förutom enskilda samtal kommer vi hålla på med ännu mer grupputveckling. Bland annat en tredagars team building här på Bosön i slutet av juli. Då kommer vi skruva upp det här ännu mer, säger Hans Jöhnk.

Nyförvärvet #47 Linus Johansson tyckte starten på dagen var bra och gillade att lära känna sina lagkamrater än bättre:

- Jag älskar konceptet att träffa nya människor och dra fram sina bästa sidor och sina rädslor både på och utanför isen. Det är någonting som jag tycker är kul och det är något som jag är bekväm med, säger Linus Johansson.

Kan du ta med dig någonting från idag?

- Jag tycker om att det blev så personligt direkt vilket ju även var tanken med övningen. Öppnar man upp sig så finns det inga hinder sedan för att ha en öppen dialog med sina lagkamrater, säger Linus Johansson.

Spelare och ledare"checkar ut" vilket betyder att de berättar hur de upplevt gruppövningen och vad de tar med sig därifrån.