• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Ett steg närmare

9 november 2017 20:42
Nyhet

Inriktningsbeslutet är nu fattat på kommunala fastighetsbolaget SGAF:s styrelsemötet idag. Man följer den plan som vi har fått presenterad där det ingår en upprustning av Ericsson Globe och där Hovet rivs men ger plats för två isytor under marken.


Det här är ännu ett steg i rätt riktning - men det är samtidigt inte det sista steget. Nu lämnas det över till stockholms kommunfullmäktige som väntas klubba igenom inriktningsbeslutet den 29:e januari 2018.
Därefter ska ett genomförandebeslut tas av kommunfullmäktige i slutet av maj innan något kommer byggas.
– Vi ställer oss mycket positiva till att SGAF:s styrelse valt att gå vidare med inriktningsbeslutet. Vi behöver att det händer något med våra möjligheter - både till träning och till matcharrangemang. Att staden bygger om Ericsson Globe för att det ska passa för våra framtida syften och bättre ta till vara publiken är en nödvändighet. Precis som det är nödvändigt att vi ska kunna ha bra träningsmöjligheter för att vara ett europaledande lag, säger Djurgårdens VD Jenny Silfverstrand.

Ombyggnad först
Det första som kommer att ske om det även tas ett genomförandebeslut är att Ericsson Globe kommer byggas om. Det ska då innebära ett rörligt tak så att publikkapaciteten kan ändras mellan 5 000 och runt 15 000 åskådare. Publiken ska kunna komma närmare rinken, precis som vi har det i Hovet idag. Först när den renoveringen är klar kommer Hovet kunna rivas.
– Det är klart att det finns mycket historia knutet till Hovet. Det är mycket framgång som sitter i väggarna där. Samtidigt är de väggarna från 1955 och det är en arena som inte längre går att renovera upp till den standard som vi behöver för både spelarna och fansen. Att det byggs träningsmöjligheter under marken som vi kan använda är en nödvändighet för att vi ska kunna vara kvar och fortsätta utvecklas, säger Jenny.

Läs mer om hur inriktningsbeslutet här.