• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Matchsnack: Luleå-Djurgården

23 september 2017 09:52
Inför match

Två dagar har gått sedan hemmapremiären där säsongens första seger bärgades och Djurgården har laddat om för en bortamatch mot Luleå. Nedsläpp klockan 18:00.


Matchen spelas ikväll klockan 18.00 i COOP Norrbotten Arena och här kommer lite fakta att ha med sig till drabbningen.

– Luleå inledde denna säsong med ett dubbelmöte med Örebro. I den första matchen blev det seger med 4-3 efter straffar medan den senare slutade 2-0 till ÖHK.

– Lagen möttes i början på månaden i en träningsmatch som slutade med en 4-3-seger till Luleå. Djurgårdens mål i matchen gjordes av Jonathan Davidsson, Lukas Vejdemo och Henrik Eriksson.

– Luleå vann fem av sina sju träningsmatcher under försäsongen medan Djurgården tog fyra segrar av åtta möjliga.

– Ingen av förra säsongens fyra möten med Luleå avgjordes i ordinarie tid och tre av dem gick till straffar. Lagen fick med sig en hemmaseger och en bortaseger var.

– Det var inte bara i matcherna som lagen var otroligt jämna under fjolårssäsongen. De slutade dessutom på samma poäng och målskillnad i tabellen och Luleå placerade sig på placeringen ovanför oss tack vare fler gjorda mål. Och, även om det är tidigt på säsongen att jämföra styrkeförhållanden mellan lag, så har båda spelat ihop 2 poäng och ligger på -1 i målskillnad inför kvällen.

– Av de spelare som väntas vara med ikväll hade Lukas Vejdemo bäst utdelning under förra säsongens möten med sina två mål. För motståndarnas del var Johan Harju mest lyckosam i med 5 (1+4) poäng.

– Vilket lag har den äldsta spelaren? I Luleå hittar vi hela 39-årige backen Jan Sandström. Djurgårdens äldste spelare är kanadensiske nyförvärvet René Bourque som hunnit fylla 35.

– Roger Kyrö är ny assisterande tränare i Luleå denna säsong. Han var aktiv som spelare i Brynäs fram till 2004 och har haft olika tränarroller sedan dess. Så här säger han till klubbens hemsida inför kvällens match:

– Det kommer bli en tempofylld match. Vi ska ta med oss prestationen från senast men försöka bli bättre framför mål för att kunna ta säsongens första trepoängare.