• Huvudsponsorer

Lör 11 Mar  (1 match)
Mån 13 Mar  (1 match)
Ons 15 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Sön 08 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)

Djurgården hyr back från Edmonton

8 maj 2017 20:02
Nyförvärv

Djurgården hyr William Lagesson, 21, från Edmonton. Den tidigare juniorlandslagsmannen är klar för spel den kommande säsongen.


Den senaste säsongen har Lagesson varit assisterande lagkapten i UMass (Amherst) i den amerikanska collegeligan NCAA.

– William är en väldigt lovande back i 96-kullen som de senaste två åren har spelat collegehockey i USA. Robert Ohlsson är välbekant med honom då han spelade i Frölunda innan han lämnade för spel i college. I William får vi en relativt stor men ändå rörlig back, som har ett vårdat spel med pucken. Vi ser William som en ersättare till Adam Ollas Mattsson och det finns goda möjligheter att han utvecklas hos oss. I och med den här värvningen är backsidan komplett, säger Joakim Eriksson.

Robert Ohlsson, som var tränare i Frölunda samtidigt som Lagesson spelade i föreningen, är väl medveten vilken typ av spelare som nu ansluter till Djurgården.

– William är en stor och stark defensiv back som besitter ett bra positionsspel. Han är van att spela mot motståndarnas topplinor och stänga ner dem. Det är en spelare som är väldigt utvecklingsbar och som i första hand ska ses som en defensiv back, säger Robert Ohlsson.

William Lagesson åkte som 18-åring över Atlanten för att prova på spel i Nordamerika. 2014 blev han även draftad av Edmonton som nummer 91 totalt.

– Tiden i USA har varit jättebra och jag har utvecklats mycket. Jag har fått mycket förtroende och tycker att jag har utvecklat mitt spel, säger Lagesson, som den senaste säsongen var assisterande lagkapten i UMass (Amherst).

– Jag blev en av dem som ledde laget. Varför jag fick den assisterande kaptensrollen berodde på att jag ledde laget genom att visa vägen både på och utanför isen. Det är viktigt att göra alla grejer rätt som att komma förberedd, äta rätt saker och passa tider, säger William Lagesson.

Lagesson instämmer i sin nya sportchefs och huvudtränares beskrivning av honom.

– Jag gillar att spela tufft framför eget mål och sätta ett snabbt och bra förstapass. Jag vill bidra offensivt också och vill utveckla den delen av spelet också.

Boka säsongskort för säsongen 17/18