• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Djurgården nollade Leksand poäng- och målmässigt

14 oktober 2017 19:02
Dam

Det var en trevlig tillställning i Tegera Arena denna lördagseftermiddag när Djurgården nollade Leksand och vann med 3-0.


”Du har en lycklig Roger Öhman framför dig”, så inleder huvudtränare Öhman sitt uttalande innan han fortsätter ge sin syn på matchen.

– Jag är oerhört glad över tre poäng. Tycker vi startar lite trögt första 10 min, men tycker att vi tar över mer och mer och känns bättre och bättre. Tar med oss ledningen i andra perioden och fram till det att vi gör 3-0, och en bit efter det tycker jag vi spelar ruskigt bra hockey. Sedan blir vi i vad som är rätt så vanligt i hockey, vi tjatar att vi ska inte backa hem och vi ska jobba hårt, sätta högt press högt upp i banan men det finns något i människan som gör att man backar hem lite och blir lite försiktiga samtidigt som leksand stormar framåt. Tycker leksand gör det rätt så bra och Lollo kommer upp jättebra i målet, och gör en del riktigt riktigt viktiga räddningar för oss i dem lägena.

– Tredje perioden ser ungefär likadant ut, vi har en del läge vi också. Rätt jämn period, totalt sätt grymt nöjd med segern.

"Jättebra domarnivå"

Totalt under matchen blev det tre utvisningar, två för Leksand och en för Djurgården och domarnivån är något som Öhman ger bra kritik.
– En fartfylld och snabb match med mycket skridskoåkning, jättebra domarnivå vilket jag tycker att det är i stort sätt alla matcher. Vill ge domarna i den här ligan cred som jag tycker gör det jättebra, håller inte på och petar så mycket utan låter tjejerna spela hockey. Jättebra!

Puckarna studsade denna match i Djurgårdens tecken, något han är inne och nosar på.
– Vi har haft det lite svårt, speciellt i matchen mot Leksand senast på hovet när vi förlorade med 3-0, där tyckte jag vi var värda att vinna. Idag tycker jag att vi fick lite studsar med oss som vi inte haft innan. Grymt rolig start den här omstarten. Ska bli roligt att åka till Gävle imorgon och göra en ny bra match.

Imorgon rullar bussen till Gävle där match mot Brynäs väntar. Senast lagen möttes vann Djurgården stort på Hovet.
– Hur många mål man vinner med spelar inte så stor roll för imorgon står det 0-0 när vi startar och Brynäs kommer säkert vara jätte revanschsugna. Jag hoppas att vi inte slår oss till ro utan får energi från detta och förstår hur vi ska spela, dvs åka mycket skridskor, lägga puckar på mål och ha trafik framför deras kasse. De har också som alla andra i den här ligan en väldigt bra målvakt så det gäller att vi får in spelare på mål, får styrningar och returer om vi ska kunna göra mål.

Hur skönt känns det just nu?
Riktigt bra, jättebra!