• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Välkommen till Djurgården

13 februari 2018 08:50
Nyhet

För att förstärka truppen inför avslutningen på säsongen har vi gjort klart med Sebastian Strandberg från Pantern. – Han har bra fart, han har en bra spelskicklighet och ett ansvarstagande i sitt centerspel i båda riktningarna, säger strategiske sportchefen Joakim Eriksson.


25-årige Sebastian Strandberg kommer närmast från Pantern i hockeyallsvenskan och har stått för 14 mål och 19 assist den här säsongen. Med det är han målkung i laget. Han är i grunden en center, en position som vi har haft skador på.
– Det känns fantastiskt roligt. Ska bli kul att få spela i en så stor och anrik förening som Djurgården. Jag är stark på skridskor och nar jag tittar på sättet som Djurgården spelar så ska jag kunna passa in, säger Sebastian själv.
Sebastian ligger på delad första plats i plus/minus-statistiken för hela allsvenskan med 21. En förklaring till det är hans spelsinne.
– Jag är bra åt båda håll i banan och tar ett stort ansvar över hela banan. Det är klart att det är roligt att göra poäng och bidra men det är helhetsbilden som jag är bäst på. Jag har utvecklats på alla omrden sen jag spelade i SHL senast. Jag har haft en mer framhävande roll och har fått ett bätte självförtroende på isen i och med mer istid. Jag har alltid kännt att jag kan spela i SHL. Ska bli kul att göra det igen, menar Sebastian.

– En centerförstärkning för att bredda vår trupp. Vi har ingen naturlig centertyp i vår trupp idag om någon av de ordinarie skulle gå sönder. Han har en stark säsong bakom sig i Pantern i Allsvenskan. Vi har sett honom live och på datorn ett antal matcher. Han har ingredienser i sitt spel som tilltalar oss. Han har bra fart, han har en bra spelskicklighet och ett ansvarstagande i sitt centerspel i båda riktningarna så det är en del i varför vi har fastnat för honom, säger Joakim Eriksson som utvecklar värvningen.
– Vi har förhoppningar om att Engqvist ska komma i spel – men det finns ingen givenhet att så kommer ske.

Kontraktet är på 2 ½ månad och sträcker sig säsongen ut. Allt är klart med spelaren och vi väntar på ett papper från Pantern. Sebastian kommer att börja träna med laget på lördag när resten av laget kommer tillbaka från ledigheten.

Vi önskar Sebastian välkommen till Djurgården.