• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Kommunfullmäktige tog inriktningsbeslut om Globenområdet

29 januari 2018 23:10
Nyhet

Ikväll klubbades inriktningsbeslutet för upprustning och ombyggnad av Globenområdet igenom i kommunfullmäktige. Det innebär att man nu går vidare med den plan som ligger och att det nu är detaljerna som ska gås igenom.
Vi har tillsammans med en grupp av supportrar fått kontinuerlig uppdatering av arbetet och fick en dragning förra veckan från SGA fastigheter.


Globen kommer att genomgå en ordentlig ytrenovering. Golv, väggar, tak, dörrar, toaletter och all yta kommer att uppdateras – det är samma som det har varit sen öppningen 1989. Samtidigt kommer Hovet att rivas och marken säljas för att finansiera projektet.
Det största i förändringen i Ericsson Globe är planerna på ett rörligt tak som ska göra att det är möjligt att ändra kapaciteten på arenan. Från 5 000 upp till 14 000, man hoppas kunna nå över nuvarande max antal åskådare. Taket ska vara rörligt i flera steg och man jobbar på att ha 10 olika nivåer som det är möjligt att röra sig emellan. Det kommer då göra att det oavsett antal åskådare alltid kommer upplevas som utsålt.
Arbetshypotesen är att man ska göra det genom att det är olika kuber i taket som fälls ner och reflekterar ljudet så det stannar inne i arenan.
Läktarna kommer att byggas på ett kvadratiskt sätt så åskådarna kommer att komma närmre isen. Det ska byggas läktare hela vägen ner till isen dessutom.

– Jag tycker att förslaget i sin helhet ser väldigt intressant ut. Förutsatt att man lyckas med taklösningen så får man precis en så mångsidig arena som vi önskar samtidigt som det är optimal för hockey, säger Thomas Rask en av medlemmarna i supportergruppen.
Efter att upprustningen av Ericsson Globe är klar kommer man att riva Hovet. Den arenan är och har varit vårt hem under många framgångsrika år och det finns mycket i väggarna. Samtidigt är de väggarna från 1955 och konstruktionen kommer inte att fungera utan att byggas om helt.
Under det som är nuvarande Hovet kommer det istället att byggas två träningsrinkar. Det ger mer isytor att träna på samtidigt som Globen bara kommer att användas till matcher.
– För oss är det viktigt med det rörliga taket. Vi har tryckt hårt på den frågan tillsammans med läktare, träningsmöjligheter, omklädningsrum och utrymmen utaför isen som vi kan använda under match till event, säger Djurgårdens VD Jenny Silfverstrand.
– Det rivs inget Hovet före vi har en träningsanläggning och matchis för dam och ungdomslagen klar.

Tidsplanen
Inriktningsbeslut idag. Nu går ärendet in i detaljering av planen och sen ska ett genomförandebeslut fattas. Där är tanken att det tas före valet. Då skulle vi ha tidsaxel som ser ut så här.
Modernisering Globen 2018-2020.
Rivning Hovet 2020.
Träningsrinkar under marken klara 2021.

Läs mer om planerna här