• Huvudsponsorer

Lör 14 Jan (1 match)
Tor 19 Jan (1 match)
Lör 21 Jan (1 match)
Tis 24 Jan (1 match)
Tor 26 Jan (1 match)
Lör 28 Jan (1 match)
Tis 31 Jan (1 match)
Tor 02 Feb (1 match)
Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Ons 01 Mar (1 match)
Fre 03 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)

"Nu går du in och kör"

6 februari 2017 09:54
Intervju

Efter förra J20-säsongen, som slutade med ett klubblags-VM-guld och försvarat SM-guld, tänkte Axel Jonsson-Fjällby på att spela i USA. Men den Washington-draftade forwarden valde till sist att stanna i Sverige och Djurgården.


— När jag valde att stanna här har jag hela tiden känt att det varit rätt val. Jag har fått göra debut i SHL och upplevt fortsatt förtroende och stöd från tränarna, vilket är fantastiskt kul, säger Axel Jonsson-Fjällby.

**Du kommer in med mycket energi och fart i matcherna, får du några särskilda direktiv av tränarna? **

— Det är så man ser min roll, jag ska bidra med energi och få upp de övriga i laget. "Fjällby, nu går du in och kör jäkligt hårt" brukar de säga till mig. Försöker leva upp till det.

**I matchen mot Rögle hade du en bra chans på ett avslut, börjar du se frukten av energin du kommer in med nu? **

— Absolut. Jag hade ett bra läge där jag gjorde ett bra förarbete, avslutet var dock inte godkänt. Jag måste få igenom skottet nästa gång.

Du spelade med Gustav Possler och Henrik Eriksson senast, nya kedjekamrater för din del.

– Det fungerade väldigt bra, vi hade fin kemi, hjälpte varandra på isen och alla jobbade hårt för att ta pucken ner mot kassen. Det ska vi fortsätta med.

Axel Jonsson-Fjällby upplever att stämningen i truppen är god och han får mycket positiva signaler från sina nya lagkamrater.

— Jag får bara positiva vibbar från de övriga, alla peppar mig i båset, det är en grymt bra stämning och alla vill framåt.

Forwarden har varit ombytt i 14 matcher och fått spela 12 av dem. Vad tycker han då har förändrats sedan debuten mot HV 71?

— Det var kul och lärorikt att få spela min första ombytta match. Man straffas hårdare av sina misstag på den här nivån och jag försöker minimera dem så mycket det går samtidigt som jag ska spela mitt spel.

Du satte in två tacklingar senast mot Rögle, börjar du bli mer bekväm i det fysiska spelet?

– Jag får ut mycket energi av att spela fysiskt, stjäl det av motståndarna och ger det till laget. Jag vill ligga nära min motståndare och pressa dem. Det jobbar vi på under träningarna och ska fortsätta med, ta pucken ner mot mål och gå stenhårt in på kassen. Det kan bli bättre och måste bli bättre.

Härnäst väntar närmast turnering i Schweiz med U19-landslaget.

— Vi ställs mot Finland, Tyskland, Schweiz och Tjeckien. Jag gillar landsslagsmatcher, utvecklande att möta internationellt motstånd och få se lite nya miljöer, avslutar Axel Jonsson-Fjällby.