• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar

Landslagsforwarden förlänger med DIF

18 april 2017 15:46
Dam

Landslagsspelaren Julia Östlund förlänger sitt kontrakt med Djurgården i tre år.


Julia Östlund har varit med under hela Djurgårdens resa från division 1 till SDHL. Djurgårdens sportchef Nils Ekman är mycket glad över att Östlund stannar kvar i klubben.

– Det finns ingen anledning i världen till att Julia inte ska vara en av Sveriges absolut bästa forwards de närmsta fem åren. Julia har en jätteuppsida som spelare och hon har inte nått sin fulla potential än. Hon har kvaliteter som nästan ingen annan har i jättebra skridskoåkning och ett jättebra skott. Likaså har hon ett fantastiskt spelsinne. Hon är en komplett ishockeyspelare men hon har flera nivåer till att kunna prestera på. Vi tror att hon ska kunna vara en dominant offensiv kraft i SDHL lång tid framöver, säger Nils Ekman.

För Julia Östlund själv var det ett självklart val att förlänga sitt kontrakt med Stockholms Stolthet.

– Jag känner att det är Djurgården jag vill spela i. Jag vill utvecklas hela tiden och har gjort det i Djurgården. Nu vill jag fortsätta utvecklas, säger Östlund.

"Visa att han har rätt"
När Julia Östlund får höra Nisse Ekmans beskrivning av henne blir hon ännu mer motiverad att visa honom att han har rätt. Hon vet vad hon ska förbättra för att nå till den absoluta toppnivån.

– Jättekul att höra det från sin sportchef. Jag får visa honom att han har rätt. Det jag främst vill jobba på är min fysik och spelet med puck. Jag vill kunna bära en femma och vara en stabil spelare både framåt och hemåt, säger Östlund.

Tog emot guldmedaljen på kryckor
Först väntar dock rehab för den olycksaliga forwarden. Efter en långvarig skada kom hon tillbaka och återtog sin plats i Djurgården och landslaget. Men i kvartsfinalspelet var olyckan framme igen och ytterligare en långtidsskada gjorde att hon missade resten av slutspelet. Guldmedaljen fick hon ta emot gåendes på kryckor.

– Största utmaningen just nu är att bli hel och komma tillbaka till träningen ordentligt. Jag ska ta ur skruvarna i början av maj och efter det börja gå. Då börjar rehaben på riktigt. Nu har det egentligen bara varit sex veckors väntan, konstaterar Julia Östlund.

Djurgårdens center kommer nu att fortsätta vara en del av det lag som snabbt tog sig till mästarpositionen. Men ett guld innebär inte automatiskt nöjdhet.

– Gud nej, pressen är på oss att försvara guldet vilket är en lika stor utmaning det. Nästa mål är att vinna igen och visa att vi är ett topplag och ska förbli ett topplag. Vi har något bra på gång i Djurgården. Bara för att vi vann guld i år betyder inte det att vi är nöjda. Det handlar om att fortsätta jobba på för vi har saker att förbättra som lag, säger Östlund.