• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Djurgården J20 siktar uppåt

18 oktober 2017 14:40
Nyhet

Djurgården spelade tre matcher på tre dagar uppe i Dalarna ihelgen. Det blev fyra poäng efter ett möte med Leksand och två möten med Mora.


I helgen var Djurgårdens J20-lag på bortaturné uppe i Dalarna. Där har de spelat tre matcher på tre dagar. Första matchen var mot Leksand, sedan spelade de två matcher mot Mora. Totalt blev det 4 poäng av 9 möjliga.

Djurgården ligger nu 8a i J20-tabellen efter 11 spelade matcher. Tränare Jörgen Bemström sammanfattar senaste veckan med att tabellen är lite missvisande eftersom några lag har spelat betydligt fler matcher än vad andra lag har gjort.

– Jag tittar inte speciellt mycket i tabellen. Vi har själva satt upp mål där vi har sagt att i snitt så ska vi ta 8,3 poäng per 5 omgångar. Om vi ser på de senaste 5 åren bör Djurgården ha 45 poäng för att vara med i topp 5 (slutspel).

– De första 5 omgångarna gick vi minus 2,3 poäng, de andra 5 omgångarna gick vi minus 1,3 poäng. Nu har vi precis börjat en ny ”5-omgångars-period” där vi tog 3 poäng mot Mora i andra matchen. Vinner vi igen på fredag har vi 6 poäng och kan börja ta igen de 3,6 poängen som vi inte fick i de 10 första omgångarna.

– Det är en lång säsong och det är lätt att stirra på tabellen i nuläget. Men om man delar in säsongen i kortare etapper, då är det lättare att se vad man ska jobba med. Hur man släpper in mål och hur man gör mål.

Om du skulle gå igenom de tre matcherna var för sig. Hur ser du på dem separat?

– I första matchen mot Leksand gör vi en jättebra förstaperiod. Det trots att vi får ett mål emot oss. Jag tycker ändå att det var en av våra bästa perioder sett över hela säsongen. I andra perioden tappar vi tålamodet efter att de gör 2-0. Vi spelar varje byte som om vi satsar allt framåt och vill få in pucken till varje pris. Det går inte när man möter ett såpass spelskickligt lag som Leksand är. De vänder spelet och kan göra 3-0 på oss. I tredje gör vi ett bra försök och reducerar till 3-1 sen har vi en stolpträff direkt efter, men de vinner tillslut med 4-1.

Sedan kom två matcher mot Mora direkt efter varandra.

– I första matchen mot Mora gör vi många bra grejer, vi matar på mål, men deras målvakt gör en jättebra match. Vi har 4 frilägen som vi missar. När matchen går till straffar så missar vi 7 stycken… Totalt har vi 11 frilägen som vi inte kan förvalta och då förtjänar man inte mer än 1 poäng (4-3 till Mora).

– Andra matchen mot Mora ville vi avsluta med vinst och det gjorde vi också (2-5 till Djurgården). Men vi är egentligen mycket bättre i första matchen mot Mora. Den här gången får vi utdelning i början och det gör att vi vinner.

**Hur ser du på era insatser överlag såhär långt på säsongen? **

– Jag tycker vår lägstanivå är för ojämn. I våran högsta nivå är vi bra och vi kan matcha topplagen. Leksand är ett sådant och hade vi fått in första målet hade det blivit en helt annan match. Det är egentligen 5 mot 5 - spelet som är för ojämnt, för vi har ett bra powerplay och ett bra boxplay, samt att målvakterna har känts stabila.

Här kommer du till J20:s tabell