• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Johansson: "Han är väldigt engagerad i spelarna"

15 augusti 2016 15:12

Backen #7 Emil Johansson anslöt till Djurgården inför den här säsongen från HV71. Den 20-årige backen, som förra säsongen gjorde landslagsdebut i Tre Kronor, har därmed fått testa på Djurgårdens försäsong på Bosön. Nu blickar Johansson fram emot en säsong i djurgårdsdressen.


Under april till juli körde Djurgårdslaget fysläger på Bosön var tredje vecka. För Emil Johansson blev det nya upplevelser och ett koncept som passade bra för honom personligen.

- Ja, först och främst måste jag säga att de första veckorna på Bosön väldigt tuffa. Man gnuggar på väldigt hårt och bryter nya spärrar. Du pushar dig själv så att du ska orka ännu mer och jag känner att jag fick ut det av Bosön. Att dessutom bo tillsammans och träna med varandra är ett väldigt bra koncept att bygga ett lag på. Man tänjer verkligen gränserna tillsammans.

En hel del team building fanns på schemat och för Emil Johansson var det lite nytt att man gick så på djupet med varandra.

- De har jag faktiskt aldrig varit med om, inte på det här sättet. Klart att man försökt få de här samtalen tidigare men vi hittade ett väldigt bra djup i gruppen där man kunde visa vem man är.

Ny i laget innebar även många nya bekantskaper. Mest imponerad var Emil av nivån som hans lagkamrater låg på när han anlände till Bosön.

- Jag var väldigt förbryllad när jag kom till Bosön att alla kunde ligga på den nivån som de var på när jag kom hit. Och så kommer Calle Ridderwall in med dunder och brak och håller samma standard om inte högre. Han har nog legat på hårt i sommar.

”Han kommer med ideér man inte ens tänkt på”

I början av augusti gick laget på is. Emil Johansson har setts stå och nöta smådetaljer i spelet även efter träningens slut och han instämmer i att han är en sådan person som ofta stannar kvar på isen efter träningarna.

En som gillar att gnugga detaljer är Djurgårdens assisterande tränare Stefan Nyman, något som Emil märkt av redan.

- Jag har fått starka intryck av honom. Han är väldigt engagerad i alla spelarna. Nyman gnuggar stenhårt med oss backar och man är förundrad över alla hans ideér som han kommer med hela tiden. Det är saker man inte ens tänkt på som är bra när det faller väl ut. Det har varit grymt hittills och jättepositivt att få små detaljer att nöta på.

Nu drar CHL igång på söndag. Du har spelat turneringen med HV71 tidigare. Vad tar du med dig för erfarenheter därifrån?

- Det är väldigt roliga matcher mot annorlunda lag skulle jag vilja säga. En del matcher jag har spelat i CHL har lagen backat hem väldigt mycket så det gäller att ta med sig erfarenheter från det för så kan det vara i SHL också, att ett lag går på defensiven i tredje perioden.

För Djurgården blir det schweiziskt och franskt motstånd i gruppspelet. Emil Johansson har mött både Kloten och Zug och har därmed en hel del koll på hur schweiziska lag föredrar ishockey.

- De försöker spela ganska rakt och vänder spelet fort. Davos tror jag kan bli ett riktigt bra motstånd och de har en hel del skickliga spelare, några svenska också. Det ska bli fruktansvärt kul. Jag hoppas att vi kan få lite tryck på läktaren och få stöd från publiken.

Har du något speciellt minne från CHL?

- Jag gjorde A-lagsdebut i CHL så det slår det mesta. Jag har för mig att det var Kloten vi mötte, det var helt klart en upplevelse.

Hur gick det? Tre mål och matchvinnare?

- Mer ett stabilt arbete med hårt jobb, haha.

Highlights med Emil Johansson.