• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Besviken lagkapten lyfter kampmoralen

2 september 2016 22:44

Det var en besviken Henrik Eriksson efter matchen mot Davos som slutade i förlust med 1-3. Efter en tuff förstaperiod spelade sig Djurgården ändå in i matchen och lagkaptenen plussade efteråt för lagets kampmoral.


Djurgården kom ut i den första perioden mot ett intensivt spelande Davos som visade upp helt andra takter än i Stockholm för en vecka sedan. En rejäl anstormning inledningsvis gjorde att Davos hade 1-0 efter den första perioden. Lagkapten #17 Henrik Eriksson summerade efter matchen lagets insats på följande vis:

- Vi visste om att det skulle bli tufft. Vi hade en bra match uppe i Stockholm och i dag lös Davos av revanschlusta. De flyger över oss i den första perioden och får en 1-0-ledning som de gjort sig förtjänta av. Sedan jobbar vi oss in i de två efterföljande perioderna där vi etablerar ett spel som liknar det som vi vill stå för.

Djurgården tog onekligen tag i matchen i den andra perioden och visade stundtals prov på fint spel och smarta vägar för att lösa knepiga situationer. Henrik Eriksson ser det som en styrka att man trots även ett 0-2-mål i baken aldrig ger upp utan fortsätter trumma på mitt sitt spel.

– Vi får såklart dra en lärdom av den första perioden. I den andra och tredje perioden blir spelet med puck bättre så att vi inte behöver skicka den som en handgranat mellan oss. Jag tycker att grabbarna ska ha credd för att de försöker hela matchen och står upp och kämpar. Pucken studsar lite hit och dit ibland och vi saknade det lilla sista. Davos spelar även ett lurigt spel och vi vet om att de är giftiga när de ställer om. Ju längre matchen går lyckas vi få stopp på deras omställningsspel så att de inte flyger förbi oss med tre man. Men ikväll möter vi ett bra Davos, avslutar Henrik Eriksson.