• Huvudsponsorer

Tor 05 Okt  (1 match)
Sön 08 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Tis 19 Dec  (1 match)
Tor 21 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tis 02 Jan  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Lör 06 Jan  (1 match)
Tor 11 Jan  (1 match)

"Det tog slut när bitarna började falla på plats"

19 april 2017 16:10
Intervju

Henrik Eriksson ger sin syn på säsongen 16/17.


Henrik Eriksson gjorde säsongen 16/17 sin femte raka säsong i Djurgården och var därmed en av de spelare i DIF med flest säsonger i klubben. Säsongen slutade som bekant med att laget tog sig till åttondelsfinal där man åkte ut mot Färjestad. När Henrik Eriksson får möjlighet att summera säsongen så är det med blandade känslor.

  • Ja vart ska man börja? Ett oerhört snöpligt slut. För när vi kände att bitarna fallit på plats och att vi hittat våra roller och dessutom blivit effektiva i vårt spel, då tar det slut. Det är klart att det kändes oerhört tomt, säger Henrik Eriksson, skruvar lite på sig och fortsätter.

  • Samtidigt blev man påmind om var man varit under säsongen. Vi var längst ner i grottan och fick ta rejäla krafttag för att vara ta oss ur och vara med i racet om en kvartsfinalplats. Jag tycker att det varit ett bra jobb av hela föreningen att vända skutan och få oss i rätt riktning även om vi hade en högre målsättning än att åka ut i åttondelsfinal.

Om vi backar bandet till september. Hur var känslan inför säsongen?
– Tron på oss själva fanns där och vi hade fått ett par bra kvitton under försäsongen att vi var på rätt väg. Serien startade ju bra med seger i första matchen mot Leksand men sedan blev det tuffare och vi hittade aldrig sättet att vinna på ett enkelt sätt i inledningen av säsongen.

Vad kan man dra för lärdomar av det?
– Det var mycket nytt folk som skulle hitta sina roller. Vi trodde att vi var något på spåret men vi fick oss en riktig törn i början av säsongen. Ja, vad lär man sig? Det är ju att snabbare identifiera vad för roll man har och vara tydlig i det. Sen ska det sägas att vi hade en bra lagsammanhållning och alla har tyckt att det varit kul att komma hit, och det är ju faktiskt en anledning till att vi lyckades vända, att vi hade gemenskapen och satt i den här båten tillsammans.

Inför kommande säsong är större delen av forwardssisdan kontrakterad och många platser i truppen är fyllda. Fördel?
– Det är klart det är en fördel. Du behöver inte starta om och köra hela ”lära-känna-stadiet”. När relationerna redan finns så går det smidigare och man kan starta ett par nivåer upp redan från början. När det kommer nya spelare så ska du lära känna dem på det personliga stadiet. Du har ofta koll på själva spelarna men kanske inte som person. Därför är våra läger på Bosön bra på så sätt för då lär du känna varandra snabbare.

Vad händer härnäst?
– I maj så drar vi igång på Bosön och då gäller det att vara med och köra. I april har alla sina egna program att följa och då gäller det även att ladda batterierna och landa mentalt för i maj är det en ny säsong och då finns det ingen återvändo.