• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

J20: Inför fortsättningsserien

7 januari 2017 08:26
J20

I J20 SuperElit Norra slutade Djurgården på en sjundeplats, med 34 poäng inspelade på 27 matcher. Därmed är det klart att man går vidare till SuperElit Fortsättningsserie.


I fortsättningsserien ställs Djurgården mot AIK, Färjestad, Karlskrona, Linköping, Mora, Rögle, Skellefteå, Södertälje och Västerås.

I dag lördag den sjunde januari är det första matchen mot Skellefteå, start 13.00 på Stora Mossen. Mattias Zackrisson, huvudtränare, svarar på några frågor om nya serien.

Med fokus kort på grundserien, ett nytt lag ställde upp med många som gjort sina första SuperElit matcher. Hur ser du på insatsen?

– Såklart är vi inte nöjda med sjundeplats, men vi har haft bra utveckling på laget och många har tagit stora kliv framåt. Det handlar inte om gruppen inte hade klarat av att nå topp 10, utan vi har haft sjukdomar, skador och det påverkar våra förutsättningar. Glädjande är att vi har haft många uppe i a-laget vilket är vad juniorverksamheten handlar om, men det blir såklart svårare att spelare mot lag som kommer med fullt manskap.

En nystart kan innebära positiva förändringar för en grupp, hur är känslan i laget?

– Vi har tränat på väldigt bra under den här perioden, nästan en hel månad matchfri. Ingen har grävt ner sig, vi är spelsugna och har längtat efter att det ska dra igång.

Vad vill du se för prestationer i fortsättningsserien, vad är viktigast för er som lag i detta skede?

– Att vi tävlar och vill bli bättre både som individer och grupp.

Förändringar i spelartruppen Samtidigt som laget förberett sig för att starta fortsättningsserien, lämnar Pontus Karlsson truppen.

– Det är tråkigt att Pontus väljer att lämna Djurgården, men han väljer att prova någonting nytt och det är inte ett svårt avsked, utan vi önskar honom lycka till i hans nya förening.

Idag är första matchen i serien, och Skellefteå står för motståndet, en van motståndare som ofta bjuder upp på bra matcher.

– Det är alltid roliga matcher, hög fart, många skickliga spelare på isen som man måste se upp med. Det har blivit bra, ärliga matcher där lagen får kämpa för att vinna, avslutar Mattias.