• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Vejdemo har jobbat med styrkan

2 augusti 2016 15:03

Lukas Vejdemo gjorde en riktigt bra rookiesäsong i djurgårdströjan förra säsongen och har under sommaren jobbat med styrkan för att ta ytterligare kliv kommande säsong.


Förra sommaren blev Lukas Vejdemo, 20 år, draftad i den tredje rundan (nummer 87) av Montreal. Både förra sommaren och den här var Vejdemo över i Kanada för att delta på Montreals sommarcamp.

- Ja. det var första veckan i juli som jag åkte över för en veckas läger i Montreal. Det var väldigt kul och lärorikt. Vi spelade internmatcher, hade träningar och fystester, säger Lukas Vejdemo.

– Det här var ju andra året jag åkte över så jag var lite mer erfaren och kände killarna som var där bättre. Man är lite mer självsäker och tar för sig lite mer kanske. Första gången är det mycket nytt med nya coacher och ny miljö.

Spelarna får feedback under veckans gång och får även med sig tips på vad man kan träna mer på. Förra säsongen åkte Vejdemo hem med omdömet att han "tänkte som en ishockeyspelare och hade bra fart under skridskorna" men även att han borde "jobba på styrkan och det fysiska spelet".

– Min feedback i år var att de tyckte att jag hade tagit ett stort kliv i min utveckling sedan i fjol och att jag skulle fortsätta på samma spår.

Poängsuccé i fjol

Säsongen 15/16 stod Vejdemo för 17 poäng (5+12) under sin första SHL-säsong och gjorde succé i djurgårdströjan och till den här säsongen har #44 jobbat ännu mer sin fysik.

– Jag vill bli starkare i kroppen. Jag kände väl lite att det var vad jag saknade förra säsongen, att kunna vinna de flesta närkamperna. Nu känner jag att jag har blivit starkare så jag hoppas att det kommer synas också på isen.

Ikväll väntar den öppna träningen på Hovet (dörrarna öppnar klockan 17:30) och det är en spelsugen forward som kliver in på isen.

- Det är väldigt kul att gå på is igen. Nu har man kört fysträning sedan april så man längtar verkligen efter att få spela ishockey, säger Lukas Vejdemo.