• Huvudsponsorer

Tor 05 Okt  (1 match)
Sön 08 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Tis 19 Dec  (1 match)
Tor 21 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tis 02 Jan  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Lör 06 Jan  (1 match)

DIF befäster sin plats i toppen

14 oktober 2017 17:34

Senaste gången Djurgården mötte Mora i en tävlingsmatch var i allsvenskan den 15 februari 2014 och det blev ett kärt återseende idag, i alla fall för varje djurgårdare. Dagens match var en riktig målfest och slutresultatet blev 6-0.


Det blev en rivig start på lördagsmatchen mellan Djurgården och Mora. Nykomlingarna låg på tight och störde Djurgårdens försök till ett disciplinerat spel. Matchens första utvisning kom tidigt och den drabbade Jonathan Davidsson, men Mora släpptes inte speciellt nära Joacim Eriksson i målet.

Dalalaget skulle inte slippa undan utvisningsbänken. Axel Jonsson Fjällby blixtrade till och tog med sig pucken upp på egen hand till offensiv zon efter ett längre anfall av Mora. När resten av Järnkaminerna fyllde på blev belastningen för stor och gästerna åkte på en utvisning. I numerärt överläge satte DIF ner foten och Andreas Engqvist blev matchens första målskytt. Engqvist drog till med ett handledsskott som rullade över målvaktens axel och in.

Mora som länge hade styrt spelet i matchen fick efter målet backa hem och lämna plats åt DIF som forcerade sig fram till mål gång på gång. Djurgården visade upp klasskillnaden mellan lagen och det syntes också på skottstatistiken, som DIF vann med 15-5. Perioden gick till vila med en god känsla inför nästa 20 minuter och 1-0 på tavlan.

Ett, två och tre nya mål för DIF

Till den andra perioden hade Mora hämtat ny energi men det förändrade inte Djurgårdens spel. Hemmalaget startade den andra perioden lika bra som det första avslutades och det enda Mora lyckades med var ett par kontringar då och då. Djurgården spelade sig igenom zon för zon och visade upp en härlig blandning av disciplin och aggressivitet.

När Djurgården tilldelades ett lagstraff för sex utespelare på isen fick Joacim Eriksson börja jobba i mål. Hans spel var komplett och visade upp alla kvalitéer en målvakt behöver och mycket välförtjänt skanderade klacken hans namn.

Med ett välfungerat försvar kom också självförtroendet att göra mål. Först ut i perioden var Henrik Eriksson som styrde in ett skott från Marcus Högström, senare drog Alexander Falk till med ett välplacerat och hårt skott som gick raka vägen in. Periodens sista mål var det Lukas Vejdemo som gjorde, Mora slarvade med pucken precis framför mål och det tog 21 åringen vara på. Mora som dessutom var i numerärt överläge började se något uppgivna ut. Med det gick matchen till sista periodvilan och en ännu godare känsla inför sista perioden.

Joacim Eriksson murade igen

Den goda känslan skulle förstärkas ytterligare tidigt i den tredje perioden. Inte mer än 58 sekunder skulle det dröja innan Djurgårdens fyra mål skulle få sällskap av ett till och det var Andreas Engqvist som klev fram som målskytt för andra gången idag. Assisterad av båda sina kedjekamrater, René Bourque och Peppe Lundh, avlossade han ett välriktat och stenhårt skott som det inte fanns några frågetecken vart det skulle nånstans.

Mora började se trötta ut och spelet var mer eller mindre helt placerat runt Mattias Pettersson i bortamålet. Klacken gjorde sitt och bidrog med kreativa ramsor och höga stämmor, vilket såklart inte gjorde det lättare för burväktaren. Det märktes att Djurgårdspubliken hade en trevlig lördag på Hovet genom den ständiga sången om kärleken till DIF.

Järnkaminerna fullkomligt manglade på och lutade sig inte tillbaka på ledningen en enda minut. Det krigades på för fler mål och det fortsatte att ge utdelning. 6-0 skulle det bli och den här gången var det Niclas Bergfors tur att raka in pucken.

Med sex mål framåt och noll bakåt avslutades dagens fest. Publiken firade resultatet tillsammans med spelarna och lämnade sedan Hovet nynnandes på ''Åh en sådan härlig dag''.