• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Rebecca Höglund "Nöjer oss inte med ett guld"

13 juli 2017 07:50
Dam

Under sommaren presenterar vi alla spelare i Djurgården Hockey. I dag har vi kommit till backen Rebecca Höglund. Vem tror hon får årets genombrott i Djurgårdslaget och vem tror hon gör första målet kommande säsongen.


Vad vill du förbättra under sommarträningen?
– Jag vill framför allt utveckla min uthållighet och explosivitet, vilket jag jobbar på mycket nu under sommaren.

Vem kör hårdast på träningen?
– Jag skulle nog säga att vi alla har kört väldigt hårt på träningarna, så det är väldigt svårt att bara välja ut en! Mitt svar är ALLA!

Vad har du för tankar om laget?
– Det känns som att vi har en väldigt bra bredd i truppen. Enligt mig har vi upp mot 20 spelare som verkligen kan prestera på isen vilket kommer gynna oss under säsongen.

Vilket/vilka lag kommer utmana om guldet, och varför?
– Jag tror att det blir vi och Luleå som slåss om guldet. Jag tror Luleå är väldigt revanschsugna efter förra säsongen och vi nöjer oss inte med ett guld, vi ska fortsätta och ta ännu fler. Denna vilja att vinna tror jag kommer göra att det är just Luleå och Djurgården som kommer stå i finalen.

Har du något du måste göra innan match?
– Vart ska man börja..jag har lite små saker med utrustningen, att det måste på i en viss ordning, men det är mer som en rutin. Dock MÅSTE jag gå ut först ur omklädningsrummet och stå först i den högra kön på isuppvärmningarna, fråga mig inte varför men det har bara blivit så.

Vem får sitt stora genombrott och vaför?
– Oj det var en svår fråga. Jag tror att Sofie Lundin kommer blomma ut ännu mer än vad hon gjorde förra säsongen. Hon är redan nu en jätteduktig hockeyspelare, men jag tror att hon kommer utvecklas ännu mer under den kommande säsongen.

Vilken musik spelas helst i omklädningsrummet om du får bestämma?
– Det är lite blandat. Ibland house med bra bas i som man kan digga med till. Men jag är svag för schlager så börjar det spelas i högtalarna då börjar jag både sjunga och dansa!

Vad är dina sommarplaner?
– Jag är just nu iväg och jobbar uppe på Furudals hockeyskola i Dalarna. Jag jobbar där för sjätte året i rad nu så jag vet vad som gäller och känner mig trygg i det. Jobbar här i totalt 6 veckor, och sedan ska jag även ner och jobba på Maria Rooth hockeyskola i Halmstad. Det blir mycket jobb för mig den här sommaren, men jag får jobba med hockeyn så jag klagar verkligen inte.

Vilket är ditt smultronställe?
– Mitt smultronställe måste vara ute i mina föräldrars sommarstuga utanför Nynäshamn. Jag spenderade alla mina sommarlov där när jag var yngre och det har blivit en plats jag åker till för att släppa allt annat och bara slappna av.

Vem gör första målet för Djurgården 17/18?
– Jag tror att det är Andrea Dalen som gör vårt första mål för säsongen.