• Huvudsponsorer

Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Idag 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar

Engqvist: "Jätteskönt att vara tillbaka"

5 mars 2018 13:36
Nyhet

I lördags spelade Andreas Engqvist sin första ishockeymatch sedan annandag jul mot Mora. En hjärnskakning har hållit honom borta från spel och därför var det naturligtvis skönt att han kunde genomföra matchen i lördags (mot just Mora) bekymmersfritt.


– Det var jätteskönt att vara tillbaka. Det är så klart inget kul att stå vid sidan och se på, säger Andreas Engqvist.

Engqvist var med och körde fullt på måndagens träning - och den hårda träningen som han kört de senaste veckorna gjorde även att orken fanns där i lördags - en match där han skapade flera bra chanser för DIF samt stod för en assistpoäng.
– Det kändes skönt att man fick spela så mycket för då går det fortare att komma in i det. Jag orkade rätt bra, men det var synd att vi torskade. Jag hade ett bra läge där i förlängningen där jag borde satt de, säger Andreas Engqvist och syftar på friläget han fick men där pucken räddades.

Rehabiliteringen för att komma tillbaka på isen har tagit sin tid. Innan OS gjordes en satsning för att komma tillbaka. I stället för att det blev mer hockey åkte Engqvist bort med familjen några dagar och började om på noll.
– Jo, men det har varit upp och ner och det var tungt i början. Efter ett tag kände jag mig bättre och började köra på, men fick en sämre känsla. Så jag tog det lugnt ett tag igen och när jag körde igång efter OS så har det känts bra.

Engqvist har varit på plats på Hovet och sett sitt Djurgården behålla sin andraplats i tabellen.

Hur har det sett ut tycker du?
– Vi har ju haft fler skador under tiden jag varit borta, men det har inte spelat någon roll vilka som har spelat. Vi har kört vårt spel och jobbat på i matcherna. Det har varit en bra januari och februari, tycker jag.