• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Sofia Gidsäter-Niklasson förlänger

31 augusti 2017 10:46
Dam

Djurgården och den 18-åriga forwarden Sofia Gidsäter-Niklasson är överens om ett nytt kontrakt som sträcker sig över ett år.


Hur känns det?
– Sån jäkla lättnad. Det har varit ganska så nervöst inför den här säsongen eftersom att jag skadade mig. Det var ett stort glädjebesked när Nisse ringde och satt jag skulle få förlängt.

Hon hann knappt börja förra säsongen innan olyckan skulle komma att vara framme. Det var under en bortamatch mot Leksand, 25 september som hon skadade sig och fick se resterande matcher från läktaren.
– Jag rev av främre korsbandet. Fick en smäll och så vred sig knät och gick av. Sedan dess har det varit två operationer och massa rehab, men nu är jag äntligen på väg tillbaka.

Det har varit en lång rehabilitering för Gidsäter-Niklasson som tog studenten i sommars från Solna gymnasium där hon gick hockeygymnasium.
– Jag kunde lägga upp det så att jag körde fyra dagar i veckan tillsammans med Fia Bringby på Sophiahemmet istället för att vara med på hockeylektionerna så det fungerar jättebra. Det gick inte riktigt spikrakt uppåt eftersom att jag fick opereras en andra gång, men efter det så har det verkligen släppt och jag har kunnat lägga på och köra mycket hårdare.

– Målet är att vara med tjejerna och spela innan jul.

"Bidrar till gruppens utveckling"

Sportchefen Nils Ekman är glad över beslutet att förlänga forwarden.
– Sofia håller på med rehablitering efter en allvarlig skada. Hon kommer inte vara spelklar på ett tag men hon driver på proccessen i rehaben jättebra. Trots att hon inte är matchklar så hittar hon sätt att bidra till gruppens utveckling och atmosfär. Hon är en toppentjej att ha och göra med och är en fantastisk lagkompis. Vi är glada att ha henne kvar.

När du kommer tillbaka vad kommer vi se dig bidra med?.
– Jag hoppas att jag kommer kunna bidra med att sätta hård press på motståndarna och sprida mycket energi i laget, och försöka hitta min roll så snabbt som möjligt.

Som Svenska Mästare är det givet att alla motståndare har för avsikt att vilja sätta hård press, något som Gidsäter-Niklasson inte känner av.
– Vi har press utifrån men det känns verkligen inte av i laget, utan det är som vanligt. Jag har jättehöga förväntningar. Tycker Roger och Jocke tillför extremt mycket, och sen fysupplägget med Pat har varit ett lyft för många så jag har bara positiva saker att säga.

Sommarenkät

Vad vill du förbättra under sommarträningen?
– Det finns mycket jag vill förbättra i min fysik, men det absolut främsta målet är att komma tillbaks till hockeyn efter min korsbandsskada.

Vem kör hårdast på träningen?
– Eftersom att jag nu har kört rehab sedan i september så måste jag lyfta tjejerna som har gjort det med mig. Östis och Josse kör alltid slut på sig själva och är duktiga på att få mig i det också.

Vad har du för tankar om laget?
– Det känns som att en stor del av stommen från förra säsong finns kvar, med en del nya och spännande namn. Vad jag har upplevt på träningarna så kommer vi fortfarande vara lika sammansvetsade som förra året.

Vilka lag kommer att utmana om guldet och varför?
– Utan att jinxa och tippa oss själva så tror jag Leksand är riktigt heta efter att min gamla sambo Ida Press började där, det har tydligen inte gått att stoppa henne under träningsmatcherna

Har du något du måste göra innan match, som en ritual?
– Kaffe, tejpa klubban och sjunga GES-låtar med 22an.

Vem får sitt stora genombrott, och varför?
– Oj svår fråga.. Jag håller tummarna för att Julia Johansson blommar ut ännu mer än vad jag tyckte hon gjorde förra säsongen. Hon är en spelare som jobbar stenhårt och smart, men oftast i det tysta.

Vilken musik spelas helst i omklädningsrummet om du får bestämma?
– Jag älskar gamla godingar som Britney Spears, GES, Gyllene tider.

Vad var dina sommarplaner?
– Jag har varit en vecka i Kroatien med familjen. Sedan åkte jag vidare till Visby för att jobba.

Vilket är ditt smultronställe?
– I Göteborg där min familj bor är smultronstället utan tvekan i Slussen som ligger på Orust, en riktigt västkustidyll. Här i stan så finner jag även ett enormt lugn hos min pojkväns föräldrar ute i Åkersberga.

Vem gör första målet för Djurgården 17/18?
– Första målet gör min kompis, dansken, Josefine Jakobsen.