• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Första derbyvinsten på Hovet för damerna

29 oktober 2017 18:12
Dam

Att vinna är kul och det gjorde men för sjätte gången i rad och avslutade innan uppehållet med en derbyvinst, och den första på hovet dessutom.


– Mitt första derby på Hovet och det är jättekul att vi fick två poäng, jätteskoj. Tittar vi på hur matchen såg ut så tycker jag första perioden var okej, men bara okej.

– Andra och tredje perioden tycker jag är sådär, en sådär match. Jag vet inte om vi hade lite slut på bensin då det var vår åttonde match på 15 dagar, vet inte om det är något man kan skylla på men det kändes lite som att vi inte var på tårna.

– AIK gör en riktigt bra match, och med deras förutsättningar tycker jag att de krigar om varenda millimeter därute och det ska de ha all heder för.

Det var bra med utvisningar som togs av domarna matchen till ära, något som inte riktigt vart till Djurgårdens fördel, om man ser på det stora hela.
– Det blev ganska sönderutvisat. Vårt powerplay i första perioden, vi har tre och vi nästan bjuder in dem i matchen istället, även om vi får 1-0. Tycker vi ger AIK luft så att dem kan döda utvisningarna och får energi av det, medan vi blir tvärtom. Vi blir låga och…rätt konstig match att sammanfatta.

Var det dålig energi i laget?
– Ja jag tycker det, det kändes så i båset och tyckte dem försökte men det kändes som att det var nånting som saknades och då i ett derby. Jag vet hur gärna de vill vinna derbyna så då misstänker jag att det var lite slut på bensinen.

"Rättvis vinst"

Matchen som gick till förläggning efter att Djurgården lyckats med en sen kvittering i sist perioden, tog Hanna Olsson fasta på och gav 2 poäng.
– Det kändes fantastisk bra, med tanke på matchen och hur den gestaltades. Vi låg under med 2-1 och med några minuter får vi in 2-2, och sedan få med 2 poäng istället för kanske 0 och det är väldigt väldigt skönt.

Man brukar tala om rättvisa och orättvisa vinster, var denna vinst rättvis tycker du?
– Ja, i det stora hela tycker jag nog det men det kunde gått hur som hest den här matchen.

Nu väntar uppehåll och då, då ska man träna på hårt för att komma förberedda och starka till nästa matchperiod.
– Vi ska träna på, träna måndag tisdag onsdag torsdag och sen kommer vi vara lediga på helgen. Sedan kommer vi träna några dagar till. Återhämtning på helgerna och komma väl förberedda till matchen mot Modo.