• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Hela Nichlas Falks tal

17 oktober 2017 08:53
Nyhet

Nichlas vill börja med att tacka alla för det stöd han har fått efter ceremonin. Det har varit härligt att känna att så många bryr sig. Det var delar av talet som han inte fick fram under torsdagen men Nichlas har skickat in det så ni kan läsa det här istället.


16 säsonger i Djurgårdströjan som summeras med att jag ikväll får den hissad till taket här på Hovet.
Det är stort!
För mig är det större än SM-guld, för mig är det större än VM-guld.

Min resa genom dessa 16 säsonger hade jag aldrig klarat av på egen hand. Därför vill jag tacka ett antal personer som hjälpt mig genom åren, som gjorde det möjligt.

Jag är ju så lyckligt lottad att jag har två familjer!
Min närmaste familj med mamma Birgitta och pappa Örjan. Som fick mig intresserad av hockey i en tidig ålder. Ni ställde alltid upp och körde mig runt bland ishallar och uterinkar i Stockholmstrakten, sena kvällar och tidiga träningar spelade ingen roll. Ni såg alltid till att jag hade bra förutsättningar till att spela min ishockey. Ni har köpt utrustningar, betalat en 40-50 cuper genom åren bara för att jag skulle få hålla på med det som jag älskade allra mest. Jag är er evigt tacksam för det!

Min bror Stefan som även du fick se din beskärda del av hockeybanor runt Stockholm. När mamma eller pappa inte kunde, så var det du som fick rycka ut med din silvriga Saab 99 och köra mig. Du sa aldrig något annat än stöttande ord till mig om min hockey. Tack!!

Min fru Gunnela som alltid varit vid min sida under min karriär, i medgång och i motgång. Jag är oerhört tacksam att du stått ut! Stått ut med att ha en man som fladdrar land och rike runt och jagar en puck, för att just den här säsongen, om allt vill sig väl, kanske kan få stå på isen som svensk mästare...
Att du orkade kämpa på hemma. När du får hem en man från Göteborg, som efter en semifinalförlust mot Frölunda, är så förbannad att han valde att inte säga ett ord till varken dig eller sina barn, på 3 dagar....
Du säger själv att du är otålig. Men med mig har ditt tålamod varit gigantiskt.
Tack älskade Gunnela!

Mina barn Adam, Maja och Alice. Ni var ju mycket yngre och mindre när jag härjade runt som mest. Var och en av er hade er egna personliga koppling till min ishockey.

Adam, du har kunnat Djurgårdens laguppställning utantill sedan du var 2 år och jag gissar att du kan den även i år.

Maja, som vid middagsbordet när du var 4 år och pappa som vanligt var iväg och spelade hockey, sa så spontant som bara du kan. "Mamma, jag hatar hockey!!"

Alice, du var så liten att du tyckte det roligaste var när du fick åka hiss och titta på sköldpaddorna i lobbyn på Globe hotel efter matcherna.

Jag älskar er alla och det betyder jättemycket att vi som familj får stå här och se hur VÅR! tröja, Falk tröjan hissas till taket om några minuter.

Svärmor Eva och svärfar Ingvar som tillsammans med min mamma och pappa alltid har hjälpt mig och Gunnela att få ihop vardagen runt min ishockey.
Tack!
Mina närmaste vänner utanför hockeyn. Jonas, Matte, Billing, Roger, Frippe, Robban och Esse. Med er har jag alltid kunnat släppa hockeyn. Inga prestationskrav, inget snack om tabellplacering eller tjat om risigt powerplay. Bara kravlöst kompisgäng, det var obetalbara stunder i en pressad hockeyvärld. Tack för allt trams...

Sedan har jag min andra familj Djurgårdsfamiljen!!!

Teamet runt laget: Keller, Engdahl, Schumi, Bengan, Lars-Erik, Leffe L och Patrik.
Tack för att ni alltid tog väl hand om mig. Tack för att ni alltid såg till att jag kunde prestera på hög nivå. Med hjälp av er otroligt höga kompetens så visste jag att jag alltid var väl förberedd. Utan er hade det inte blivit 16 år. Tack!!

Stephan Lillis Lund och Tommy Boustedt som gillade vad de såg, när de en gång i tiden tittade på mig i Björkängshallen och värvade mig till Djurgården. Ingvar Putte Carlsson som gav mig förnyat förtroende efter min katastrofala första säsong i DIF.
Niklas Wikegård, Hans Särkijärvi, Hardy Nilsson och Mats Waltin. Tack för allt ni lärt mig. Er kunskap hade jag nytta av som spelare och har nytta av nu när jag själv jobbar som tränare. Tack!

Challe, Viktor, Crippe, Micke, Linkan, Björne, Tjomme, Petter, Pelle, Fimpen, Jimpa, Timmy. Tack för grymma minnen! Både på och utanför isen. Ni är lagkamrater jag gör allt för, i all framtid! Ni är bäst!

Innan jag avslutar vill jag tacka Djurgården Hockey. Johanna och Mattias som satt ihop hela min ceremoni. K-G, Kaarel och vår kanske störste krigare Jenny. Tack för den här äran!

Sist men inte minst. Den fantastiska Djurgårdspubliken!!

Tack för all kärlek ni visat mig och mina lagkamrater genom åren. Med er i ryggen är inga hinder för höga. Ni får oss spelare att spela på en nivå som vi inte ens visste själva att vi klarade av. Det skönaste av allt var känslan att veta att när jag inte spelade så bra som jag önskade, hade jag ändå ert fulla förtroende. Utan er hade det inte heller blivit några 16 år.
Tack för mig! #16

Nichlas Falk