• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar

"Alla tror att de är hårda när de har hjälmen på"

2 november 2017 14:38
Intervju

De heta matcherna mot Skellefteå gör att René Bourque ibland känner att han saknar slagsmålen i NHL. Bourque berättar också om hur laget ska spela efter skadan på Andreas Engqvist och han hyllar juniorkedjan "DJF".


Djurgården spelar för första gången på flera år om att ta över serieledningen. En stor faktor till att det går bra för Djurgården i år, är nyförvärvet René Bourque. Bourque har gjort 7 mål den här säsongen och tillsammans med sina kedjekamrater, Patrik Lundh och Andreas Engqvist har de tillsammans stått för 40% av Djurgårdens målproduktion den här säsongen.

Bourque uttrycker att han gillar att spela i Djurgården. Han tycker att det finns bra kvalité i laget och en kämpaglöd i Djurgården.

– Senaste matcherna mot Skellefteå gjorde alla ett enormt jobb. Folk slängde sig framför pucken, offrade sig själva och målvakterna var jätteduktiga. Det är bra att båda två levererar för vi behöver en bredd i laget på alla positioner om vi ska gå långt.

I matcherna mot Skellefteå var det bråkigt mellan lagen, man kunde se att det blev irriterat spelarna emellan.

I sådana matcher, saknar du NHL:s regelsättning då man kan slåss med varandra?

– Ja, definitivt. Jag tror att alla tjuvsmällar och de stökiga situationerna framför mål skulle försvinna om spelarna fick slåss med varandra. Men egentligen bryr jag mig inte jättemycket… Eller jo det gör jag faktiskt, det tar in mig i matchen också, jag blir mer taggad. Reglerna kan vara som de är men när situationerna uppstår efter varje avblåsning blir det väldigt tröttsamt. Alla tror att de är hårda så länge de har hjälmen på.

När du kom till Djurgården var vi på förhand ett mittenlag, vissa tippade oss till och med som ett av de sämre lagen i serien. Nu har snart en tredjedel av säsongen gått, tycker du att du har mycket kvalitetsspelare runtomkring dig?

– Ja men det tycker jag. Det finns några som har fått en lite långsammare start på säsongen, men man kan se att de är på uppgång. När de är igång, kommer vi vara ännu starkare än vad vi är nu.

Några speciella spelare du tänker på?

– Jag tänker främst på spelarna i DJF-kedjan. (Davidssons och Jonsson-Fjällby) De är unga, snabba och skickliga med pucken. Nu har de börjat producera alla tre vilket är bra för oss.

Engqvist skadad

I lördagsmatchen uppe i Skellefteå tvingades Andreas Engqvist bryta matchen efter bara tio minuters spel. Nu kommer han att vara borta i 2-4 veckor. Det gör att drömkedjan har splittrats och René Bourque kommer att spela med en ny kedjekamrat för första gången den här säsongen. Det är dock inget som bekymrar honom alls.

– Det spelar ingen roll vem som kommer in i kedjan. Jag och laget kommer fortsätta spela vårt spel. Åka mycket skridskor, pressa högt. Sen är Markus (Ljungh) påväg tillbaka. Han gjorde ju en operation för några veckor sedan och kanske behöver lite tid anpassa sig igen. Men han är en bra spelare.

Biljetter till matchen mot Färjestad imorgon, köper du här: http://www.difhockey.se/?utm_source=Hemsida&utm_medium=biljetter&utm_campaign=nyhet

Kan du inte gå på matchen i morgon kan du returnera din biljett här.