• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Sportchefernas halvtidssummering

16 december 2016 11:31
Intervju

Vi sportchefer får återkommande frågor om vad vi har gjort, vad vi gör och vad vi kommer att göra åt den utmanande tabellpositionen som vi befinner oss i.


Vi visste när vi gick in i denna säsong att vi tappat väldigt många spetsspelare från fjolåret och att årets spelartrupp inte har lika mycket spets men att det är ett jämnare lag där målproduktion måste komma från fler spelare och kedjor. Även om vi visste att vi måste ha tålamod och att vi kommer att bli bättre ju längre säsongen lider så hade vi inte förväntat oss den tunga säsongsstart som vi fick. Säsongsstarten är något som vi kommer få bära med oss under resterande del av säsongen, men om vi kan uppfylla vår målsättning sen 13 matcher tillbaka, det vill säga att vinna fler matcher än vi förlorar, så kommer vi att säkra ett nytt SHL-kontrakt.

De senaste 13 omgångarna har inneburit 22 av 39 möjliga poäng, trots tufft spelschema i form av 5 hemmamatcher och 8 bortamatcher. Vi ligger för närvarande på 12:e plats med 5 poäng tillgodo till kvalstrecket. Anledningen till att vi lyckats bättre under de här matcherna än under säsongsinledningen är att:

1. Vi har färre antal skador
2. Vi gör färre misstag med pucken
3. Vi spelar ett bättre försvarsspel
4. Vi spelar ett bättre box play

Om vi vill ytterligare förbättra oss under den andra delen av säsongen så måste vi främst:

1. Förbättra vårt power play
2. Förbättra vårt målskytte och antal avslut i skottsektorn framför motståndarmålet
3. Ta färre utvisningar

För att lyckas med detta har många uppfattningen att vi ska värva oss ur den tuffa situation som vi befinner oss i. För att ge mer insikt i Djurgårdens situation just nu är det viktigt att framhålla att nuvarande styrelse och organisation har kämpat i många år för att få en ekonomi i balans efter det att man åkte ur SHL för fem år sedan. Vi är numera en klubb som har en ekonomi med stort fokus på kostnadskontroll. Vi har inte en massa miljoner på banken som vi kan investera i en spelartrupp när resultaten går emot oss, utan vi måste värdera hur stort behov vi har av eventuella nyrekryteringar vilket sker på lån av framtida intäkter. Stora extrainvesteringar i spelartruppen denna säsong kommer att påverka vår utvecklingsfart och konkurrenskraft kommande år.

Men självklart så utvärderar vi hela tiden vårt spel, våra spelares prestationer och våra resultat i matcherna för att bedöma hur stor risken är att hamna i ett kval för hålla sig kvar i SHL. Som jag beskrivit tidigare så jobbar vi sportchefer hela tiden med förändring och utveckling. Vi coachar med hjälp av en ledarskapskonsult våra ledare/tränare och kaptener i ledarskap gentemot hela spelargruppen. Vi utvärderar våra matcher och vårt spel för att identifiera våra förbättringsområden. Utifrån det vi ser, upplever och analyserar så jobbar sen tränarna med förbättringsområdena i daglig träning.

Med detta sagt hoppas jag att vi stillat några av era frågor kring vad vi sportchefer gjort, vad vi gör och vad vi kommer att göra. Vi hoppas ni fortsätter att stödja oss på Hovet så som ni gjort de senaste matcherna. Jag vet ju av egen erfarenhet vilken extra energi man får av den stämning som endast ni kan skapa.

Ha en god jul så ses vi i Globen i mellandagarna.