• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Djurgården snodde den extra poängen

18 oktober 2017 22:47
Dam

Två poäng rikare och lät inte Brynäs gå om oss i tabellen, en sann revansch.


Det var en måttligt förbannad Roger Öhman..i första periodpausen men desto nöjdare och gladare efter matchen.

– Det känns just nu jävligt bra, det tycker jag. Det känns lite som att allt studsar emot oss, det är mycket uppförsbacke. Det känns som att det är någon däruppe som jävlas med oss, sista tiden. Idag var nästan droppen, därför känns det oerhört skönt att vi får med oss två poäng.

Om vi ser till matchen, kollar man på skottstatistiken som var 56-18 till Djurgårdens favör så går det att snabbt lista ut matchbilden. Roger Öhman tycker att det var en match där spelarna idag levererade bra hockey.
– Vi kommer ut och startar matchen på ett fantastiskt sätt, på ett fantastiskt sätt och tar ledningen med 2-0. Sedan blir det ett avbrott i spelet i andra perioden där domaren blir skadad, och vi ska inte skylla på det men då tappar vi lite momentum. Rätt var det är så tycker jag Brynäs spelar lite bättre en stund. Inte minst 2-1 på kontring och så får de 2-2 på ytterligare en kontring och där blir vi lite stillastående, och tappar puckar i mittzonen.

– Sedan ser men direkt i tredje perioden att tjejerna hade bestämt sig för att vinna denna matchen. Det bombademanget vi hade i tredje är bland det värsta jag sett, och att vi inte får in någon puck där, Brynäs har sin målvakt Sara Grahn att tacka, hon gör en jättebra match och stolpen och ribban är en målvakts bästa vänner och det var de idag.

Två jättebra perioder och en lite mindre bra men Öhman han kan konstatera sig själv som en nöjd tränare efter kvällens drabbning.
– Totalt sett med spelet och inställning och allihopa - 100% nöjd. Sedan så måste vi göra fler mål på 55 skott, och det kommer komma, det kommer komma en islossning. Vi driver på mål och det vi är där och hugger, men det studsar inte riktigt vår väg, och så får vi en kontring mot oss och så blir det något skitmål tillbaka.

– Idag kände jag i tredje perioden att nu har vi sett vilken nivå vi kan spela på och det är väldigt hög nivå. Kan vi hålla oss där så kommer vi börja vinna matcher, och det ska vi börja med i helgen.

"Alla såg att det var mål förutom domaren"

Roger Öhman gick till periodpaus efter en period spelad med hög puls och inte allt för glad, och det var inte på grund av dålig insats av spelarna.
– Ja, vid ställningen i slutet på första perioden är det 2-0 och så gör vi 3-0, alla i ishallen ser att det är mål förutom domaren som står bakom målet. Jag blir lite smått irriterad för det är ju lite avgörande det målet för matchen, där känns det lite som att vi hade kunnat stänga matchen, men så är det. Domaren måste också få göra misstag, dålig tajming bara.

Tränarna har varit klara med var de vill ha spelarna någonstans - framför mål - och även att det ska drivas framför mål, något som börjar sitta mer för varje match som går.
– Ja, det sitter bättre och bättre. Vi vill in på mål, ta returerna och idag gjorde vi en riktigt bra match, det är några minuter i andra men annars första och tredje är fantastiskt bra hockey vi spelar. Det ska vi verkligen ta med oss.

Nu väntar träning imorgon och ledig dag på fredag innan det är dags för ännu en roadtrip ut i landet, och denna helg faller turen mot Göteborg och HV71 - två lag vi ännu inte mött denna säsong.
– Vi åker ner och det handlar om att utnyttja den farten vi hade i tredje perioden, och ta den med oss rakt in i matcherna, samt attityden. Det finns inga dåliga lag i den här serien och man måste vara på tårna hela tiden, och spela i ett högt tempo, och det ska vi göra. Vi kommer göra allting vi kan för att vinna.