• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

En poäng efter dramatisk kvittering

26 december 2016 18:53
Matchrapport

Det var minst sagt en spännande match som Djurgården och Växjö bjöd på ikväll.


Växjö såg ut att vinna matchen länge, men det såg Linus Johansson till att ändra på med sex tiondelar kvar av tredje perioden. Efter ett straffavgörande var det Växjö som knep extra poängen.

Med en ordentlig fart i benen klev Djurgården in på isen och genast blev det problem för gästerna Växjö Lakers. Redan innan minuten var spelad hade DIF flera bra målchanser, inte minst genom kapten Calle Ridderwall och Jeff Tambellini där pucken studsade ruskigt nära mål. Växjö lyckades vända spelet och då stod Adam Reideborn för en stor prestation när han fick tag på en lurig retur.

Med Djurgårdens starka press drog också VLH på sig matchens första utvisning och DIF fick tidigt ställa upp i powerplay. Pucken var i rullning runt Joacim Eriksson, som lyckades stoppa samtliga försök av DIF. Det ångade om Järnkaminerna både på isen och på läktaren och med stödet därifrån kändes ett mål framåt bara närmre och närmre.

Henrik Eriksson stoppade ett anfallsförsök av Växjö och fick därmed fri bana mot mål, men pucken studsade iväg för långt och han lyckades inte på tag på den. Flera gånger om hördes ett sus genom läktaren när målchanserna fortsatte att vara rejält vassa framåt. Växjö stod inte helt chanslösa utan såg till att sätta Reideborn i jobb, men det skulle dröja innan han blev överlistad.

Även matchens andra utvisning skulle drabba VLH, men då lyckades inte DIF skapa någon större press. Växjö spelade med ett tätt försvar och avväpnade Djurgårdens försök. Lägena kom istället efter att Växjö blivit fulltaliga, när Lukas Vejdemo, Marcus Davidsson och Juuso Ikonen klev in i offensiv zon blev det genast farligt. Bortamålvakten Joacim Eriksson låg på mage och det var grötigt framför målet. Pucken var fri och såg ut att glida in genom stolpen innan Eriksson i sista stund fick dit ena benet.

Med tio sekunder kvar tog istället Växjö ledningen efter ett rappt skott som hittade in bakom Reideborn och det blev det sista som hände i perioden. Skotten vann DIF med 10-7 och tacklingarna dominerades med 8-2. Två utvisningar i perioden som båda drabbade Växjö, men det kunde mycket väl bli fler eftersom gästerna rev och slet i DIF för att få stopp på farten.

Kvittering av Brodin innan ny Växjöledning

Tidigt skapade återigen kedjan med Vejdemo, Davidsson och Ikonen situationer som blev ruskigt svettiga för Växjö. De bet sig fast och lekte med pucken i Växjözonen och provade med många olika varianter för att få dit målet. Med deras förjobb kunde förstakedjan med Matt Anderson, Daniel Brodin och Patrik Lundh göra det där sista som krävdes. Anderson tar med sig pucken bakom mål och hittar Brodin med en backhand, hårt uppvaktad av Växjö kunde Brodin ändå pricka kvitteringspucken in i mål. Växjö skulle dock svara upp med ett nytt ledningsmål något senare. I periodens första målchans för Växjö var det ingen annan den forna Djurgårdaren Philip Holm som hittade luckan på Reideborn.

Det var en jämnare andra period där Växjö klev ut piggare än i den första och lyckades hitta ett sätt att stoppa DIF. VLH fortsatte att vara riviga i sitt spel och det gjorde publiken galen. Gästerna stoppade ett friläge och åkte senare ner Reideborn utan konsekvenser av domarna. Vart eftersom perioden gick tog Växjö över större delen av isen och kunde mata på skott mot mål.

Slutligen drabbades Emil Johansson av en utvisning och Djurgården avslutade perioden i numerärt underläge och skulle få inleda den tredje likaså. Avslutningsvis stod Reideborn för en vacker räddning när han blockerade en puck med plockhandsken.

Johanssons sena mål gav förlängning

Växjö inledde något piggare men det förklarades enkelt genom deras numerära överläge. Djurgården var täta och hade inga problem med VLHs lilla spelövertag. När Djurgården blivit fulltaliga fick spelet genast en ny riktning. Fokus gick direkt ner mot Eriksson och hans kasse. Återigen skapade Ikonen, Vejdemo och Davidsson flera vackra varianter mot mål. Speciellt Davidsson fick ett fint läge, men lyckades inte få kontroll på pucken och avslutet uteblev.

Stor vilja syntes på isen och Djurgården slet som vargar för att nypa dit pucken, det var spännande och så pass nära ibland att delar av publiken började fira. Efter det blev det ett enormt tryck i Globen, läktaren skanderade Kämpa Djurgården och det vred upp farten lite till. Det skapades ett enormt tryck av DIF och Växjö fick inte mycket yta med pucken. Men något mål blev det inte i alla fall, Eriksson höll tätt hur hårt han än testades. Avslutningsvis lämnade Reideborn plats för en sjätte spelare och Djurgården tog sin time-out.

Slutminuten blev oerhört spännande och DIF matade puck på puck för att trycka in den i mål. Med nio sekunder kvar blåste domarna för blockering trots att pucken var lös. Publiken blev galen och på isen började det koka. Lite ilska var kanske precis vad som krävdes, pucken skickades rappt mellan klubborna och efter att Hultström testat skott lyckades Linus Johansson med något som verkade omöjligt. Med ynka sex tiondelar kvar av perioden hamnar pucken i kassen och lyckan i Globen gick inte att ta fel på. Det skulle ändå ringas på målet, men resultatet kvarstod och matchen skulle gå till förlängning.

Förlängning

Förlängningen var jämn för de båda lagen men Djurgården var snäppet vassare i sina avslut. En varsin utvisning tilldelades Liam Reddox och Emil Johansson, men kort därefter drabbades Adam Brodecki av ytterligare en. Trots ett numerärt överläge stannade pucken utanför mål och matchen skulle istället tas vidare till straffar.

Straffläggningen vann Växjö och de knep därmed extrapoängen. Men en stark poäng gick till Djurgården, som så sent som en sekund kvar av tredje perioden inte skulle ha fått någon alls.