• Huvudsponsorer

Tor 05 Okt  (1 match)
Sön 08 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Tis 19 Dec  (1 match)
Tor 21 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tis 02 Jan  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Lör 06 Jan  (1 match)

Mora tog tre poäng på Hovet

8 januari 2017 16:25
J20

Axel Jonsson Fjällby och Andreas Röykås Marthinsen var tillbaka i laguppställningen när DIF J20 mötte Mora på Hovet.


– Det kommer krävas 60 minuter av hårt jobb, Mora har snott tre poäng av oss tidigare. Nu är vi på Hovet och då ska vi jobba på de små detaljerna, och ta våra poäng, sa Mattias Zackrisson, huvudtränare, inför matchen.

Mora tog ledningen

Dessvärre blev matchbilden i första perioden Moras. Motståndarna pressade ner Djurgården effektivt och Matej Galvaby tog vara på en retur från målvakten Daniel Rosengren. 0-1 efter tre minuter.

Djurgården fick direkt efter mål chans i power play att komma in i matchen, men spelet stämde inte riktigt och Mora höll undan. Mora fortsatte pressa hårt framför Djurgårdens mål och vann många duellen.

Med två minuter kvar hakade Jonatan Asplund upp sin motståndare och Djurgården fick avsluta perioden i box play. Med 3 sekunder kvar på perioden uttökade Mora ledningen när man pånytt slog in en retur. Skottmässigt var det jämnare, 10-11.

– Vi måste jobba tillsammans för att vinna den här matchen, var lagkapten Röykås Marthinsens budskap till laget i periodpaus.

Djurgården ägde perioden - Mora uttökade ledningen

Djurgården kom ut som nytt lag i andra perioden, men trots detta fick Mora ändå en chans och tog den - fri framför mål kunde Galbavy Matej göra sitt andra mål för matchen.

Mora hade svårigheter att försvara sig i egen zon och ofta hamnade man i knät på målvakten, som gjorde flera bra räddningar.

Axel Jonsson Fjällby hade ett fint läge i slutet av perioden, när han kom fri men avslutet gick utanför. Ett tung period trots bra spel av Djurgården.

Mora höll undan

Djurgården fick den start man ville på tredje perioden med två snabba mål av Jesper Schiöler och Oscar Jahnstedt. Man hade även flera bra chanser till kvittering, men stördes i jakten av en tung utvisning på lagkapten Andreas Röykås Marthinsen.

Hemmalaget plockade ut Daniel Rosengren och fick in en extra spelare på isen, men Mora avgjorde i tom kasse.

– Vi har inte samma fokus idag som igår mot Skellefteå. Det syns i kamperna runt målvakterna, där Mora är hetare och gör två enkla mål och får matchen dit de vill. Vi för matchen i 60 minuter, men spelar tyvärr alldeles för mycket på utsidan och Mora gör det tight i mittzon och egenzon. De är giftiga i sina kontringar, och lyckas spela på sin ledning, säger Zackrisson.