• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Ljungh: "Vill ta oss vidare från vår CHL-grupp"

8 augusti 2016 15:02

Markus Ljungh är laddad för en ny säsong i Djurgårdströjan och ser fram emot CHL-äventyret som börjar i slutet av augusti.


Markus Ljungh, 25 år, gör sig just nu redo för sin tredje SHL-säsong i DIF (och femte i DIF-tröjan). Förra säsongen tog han ytterligare kliv och stod för 36 poäng på 48 matcher (13 mål och 23 assist) och gjorde nio poäng mer än säsongen innan.

Förra veckan klev laget på is och på Hovet anordnades det även en öppen träning för alla djurgårdssupportrar.

- Det var kul att se så mycket folk tidigt på Hovet i augusti. Vi ville visa upp hur vi vill spela och träna och jag hoppas att folk som var på träningen förstod tanken. Tidigare har det varit lite stafetter och lite mer publikvänliga övningar men jag tror att alla som var där uppskattade att vi tog vara på den här träningen och vårt tänk.

Under våren och sommaren har Markus Ljungh kört hårt ute på Bosön. I juli var han dessutom inbjuden till Chicago Blackhawks på deras sommarcamp. En ny upplevelse för Ljungh som aldrig tidigare ens besökt USA.

- Det var kul att komma över dit. Jag har aldrig varit i USA faktiskt och det var häftigt att se alla stora byggnader därborta. Att sedan få träna och spela där var också en upplevelse. Man lärde sig saker varje dag och det är ett litet annat tänk både på och vid sidan av isen där det framförallt är en annan hockey eftersom den spelas på en mindre rink.

Markus Ljungh gjorde debut i Tre Kronor i våras

"Vi vill ta oss vidare från gruppen"

På sommarcampet blandades fysträning med isträning och match. Förutom Markus Ljungh var även #42 Robin Press med på campet, liksom tidigare djurgårdsspelaren Robin Norell. Besöket i Chicago ser Ljungh som lyckat och ett resultat av många års slit i Västerås och Djurgården.

- Det känns som att man har gått en lång väg. HockeyAllsvenskan i några år och dessutom få spela upp DIF i SHL. Förra säsongen fick jag testa på spel i Tre Kronor och nu blev jag inbjuden till Chicago.

- Det är bara att göra sitt bästa och jag gör allt jag kan för att utvecklas varje dag. Vi har bra tränare som ligger på en. Både istränare, fystränare, sjukgymnaster och materialförvaltare lägger ner stor tid på oss grabbar. Jag är nöjd med min träning i sommar och fysresultaten pekar uppåt

Den här veckan spelas den första träningsmatchen (torsdag borta mot Almtuna i Björklinge). Nästa vecka är det CHL-premiär när Rouen kommer till Hovet. Markus Ljungh ser fram emot matcherna

- Det är positivt med tävlingsmatcher redan nu innan SHL. Vi ser verkligen fram emot årets upplaga av CHL. Det ska bli kul att möta Rouen och Davos. Schweiziska lag brukar vara offensiva och skridskostarka. Det franska laget har vi inte riktigt koll på än eftersom vi inte mött något franskt lag i CHL. Men där kommer coacherna göra sitt och berätta för oss vad det är för typ av lag.

Någon match i CHL som du minns lite extra från föregående säsong?

- Jag tycker att matchen nere i Schweiz mot Zug förra säsongen var en minnesvärd match på så sätt att vi ville sätta prägel för vårt spel för säsongen. Det är inte så himla lätt att komma ner och spela ditt spel i en bortamatch när det dessutom är en hel del folk på läktarna. Den matchen är vi riktigt nöjda med, säger Markus Ljungh.

Djurgårdens hemmamatcher i CHL

Datum Match Tid Plats
21/8 DIF-Rouen 19:00 Hovet
27/8 DIF-Davos 14:00 Hovet

Hur ser jag Djurgårdens CHL-matcher?

Alla Djurgårdens hemmamatcher i CHL ingår i säsongskorten som du kan förlänga/boka här.

Biljetterna kostar 150 kr för vuxen och 100 kr för ungdom (13-17 år).

Alla under 12 år går gratis. 7-12-åringar behöver boka biljett medan barn 0-6 år går in utan biljett och har då plats i målsmans knä.

Vi säljer även mycket prisvärda biljettpaket till båda matcherna. Priset för det är 250 kr för vuxen och 175 kr för ungdom.

Här köper du biljett

Markus Ljungh i CHL. 13 poäng på 13 matcher har det blivit i CHL hittills. Säsongen 14/15 gjorde han flest poäng av alla djurgårdsspelare i turneringen.