• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Idag 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar

Matchsnack: Skellefteå-DIF

6 mars 2018 08:37
Nyhet

Denna vecka går SHLs grundserie i mål. Tre matcher återstår och vi inleder den sista veckan med match på bortaplan mot Skellefteå. Den startar som brukligt klockan 19.00 och här kommer lite punkter att ha med sig inför kvällen.


Hemmalaget har den sista direktplatsen till kvartsfinalerna inför kvällen och kommer kämpa hårt för att behålla den. Närmast jagas man av ärkerivalen Luleå som bara är en enda poäng bakom.

Inför kvällen har Skellefteå två raka förluster i ordinarie tid. Senast föll man mot Brynäs med 2-0 och innan dess mot HV71 med 3-1, båda matcherna spelade laget på bortaplan.

Det är inte bara tabelläget och dagsformen som gör att ett taggat Skellefteå är att vänta. Vi har vunnit alla de tre tidigare matcherna mot dem denna säsong, och alla segrar har kommit efter ordinarie tid.

Vår poängkung Patrik Lundh har haft bäst utdelning bland våra spelare i de tidigare matcherna med 4 (1+3) gjorda poäng.

Skellefteås poängliga toppas av Joakim Lindström som gjort 48 (15+33) poäng på 43 matcher. Lindström, som gjort ett mål och en assist mot oss, ligger även trea i den totala poängligan.

Skellefteå tacklas näst mest i SHL med 611 träffar hittills. Vi är femma i samma statistik med 534 stycken.

Lagen har haft mycket jämn utdelning på sina skott denna säsong. 9.60 procent av våra har gått i mål mot Skellefteås 9.59. För vår del innebär det 144 mål, tredje flest tillsammans med Frölunda, och för Skellefteå 139.