• Huvudsponsorer

Tor 05 Okt  (1 match)
Sön 08 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Tis 19 Dec  (1 match)
Tor 21 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tis 02 Jan  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Lör 06 Jan  (1 match)

Falk summerar säsongen

17 april 2017 08:55
Intervju

Alexander Falk om säsongen 16/17.


Alexander Falk har befunnit sig i Djurgårdens organisation sedan 2010 och har hunnit med två säsonger på seniornivå i HockeyAllsvenskan fyra i SHL. Inför den gångna säsongen hade han en bra känsla där den hårda träningen på försäsongen borde resulterat i en bättre start:

– Försäsongen kändes kanske nästan för bra. Vi tränade väldigt, väldigt hårt och kände oss starka. Vi hade ett nytt typ av spel som var hårdare för våra kroppar men som vi inte riktigt hittade i starten av säsongen, säger Alexander Falk, när han summerar inledningen av säsongen 16/17.

Vändningen kom under novemberuppehållet där laget jobbade stenhårt för att vända på den negativa trenden. Nyckeln blev att sätta defensiven och box play:

– Vändningen tycker jag kom när vi hittade ett bra försvarsspel och ett bättre box play. När vi började känns oss säkra i defensiven kunde vi bygga på offensiven. Vårt nya spelsätt krävde mer skridskoåkning av alla gubbar ute på isen med ett hårt presspel över hela banan för att det skulle klicka. I början av säsongen blev vi tyvärr ganska straffade av våra egna misstag och motståndarna hamnade i stället i frilägen eller två mot-ettor mot oss, summerar Falk.

Vilka spelare tyckte du stod för årets genombrott i laget?
– Linus Johansson, sa jag redan inför säsongen, och jag hade rätt där för han var bra hela säsongen. Han har en bra glöd på träningen och är tuff att möta i sarghörnen, stark i benen. Sen är jag imponerad över bröderna Davidsson. De har väldigt mycket hockey i sig och är jäkligt jobbiga att möta på träningarna. Nästa säsong tar de nya steg.

Vilket var din bästa match under säsongen?
– Globenmatchen när vi vann mot Frölunda. Den kändes riktigt bra, jag spelade fysiskt och täckte mycket skott. Dessutom hade jag en assist till ”Peppe” (Lundh).

Hur vill du summera din egen insats under säsongen? – Den har varit ganska hackig med avstängningar, säger Alexander Falk, som var avstängd totalt nio matcher under säsongen 16/17.

– Jag tycker att defensiven har varit stark och att jag har haft en bra fart. Det jag måste förbättra är spelet med puck och att kunna spela alla matcher nästa säsong.