• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

"När det gör som mest ont trycker jag på mer"

5 juni 2017 14:10

Backen Jesper Pettersson från Philadelphia Flyers organisation skrev i april ett 2-årskontrakt med Djurgården. Nu har han varit med under två Bosön-läger tillsammans med sina lagkamrater.


Pettersson, som ursprungligen är från Flemingsberg men flyttade som 16-åring till Linköping, gav järnet under Bosönlägret förra veckan och lagkamraten Linus Johansson beskrev honom som ”intensiv” i sin träning. Jesper Pettersson instämmer själv i beskrivningen.
– Ja, jag tänker ju inte så mycket när jag tränar. När det gör som mest ont i kroppen trycker jag bara på ännu mer. Jag älskar att tävla mot mig själv och kör till kroppen slutar fungera. Och när jag ser de andra i laget köra på….då kör jag bara ännu mer, säger Jesper Pettersson.

Jesper Pettersson draftades 2014 av Philadelphia Flyers. Till efterföljande säsong flyttade han också över till Flyers farmarlag Lehigh Valley Phantoms. Totalt blev det 75 AHL-matcher och även 101 matcher i ECHL-laget Reading Royals - men nu är han tillbaka i Djurgården och SHL igen. Att köra klassisk svensk försäsongsträning är inget som han har något emot.
– Alla här vill ju bli bättre varje dag och då måste vi pressa oss mer än vi orkar och gå lite utanför ramarna, säger Jesper Pettersson.

Var det någon skillnad mot första lägret du var med på?
– Nu är man i ännu bättre form och mer förberedd. Första dagarna på Bosön var allt nytt och då har man inte heller riktig koll på vad som händer. Nu har jag känn på det, säger Jesper Pettersson.

Har du hunnit bli imponerad av någon av dina lagkamrater?
– Vi har några riktiga djur. Henke är värsta maskineriet. Och Niclas Bergfors kör bara på. Jag brukar klaga på att jag har korta ben och inte kan springa fort så fort, men så ser man Bergfors som bara öser på, säger Jesper Pettersson.