• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Första perioden knäckte Skellefteå

27 oktober 2017 21:15

Kvällens heta drabbning mot Skellefteå började perfekt och avslutades med en nervkittlande avslutning. Djurgården dominerade första perioden, Skellefteå den andra och sedan möttes de i en jämn kamp i tredje. Djurgården var säkra på sin sak och vann slutligen tre heta poäng.


Att Djurgården trivs mot Skellefteå på hemmais det är tydligt, i fem av de sex senaste matcherna har DIF nämligen stått som segrare. Kvällens match skulle inte vara sämre och statistiken utökades istället till sex av sju. Exakt två minuter och tjugotre sekunder in i första perioden skulle räcka för att klockan skulle ringa och ledningen ligga säkrad bakom Skellefteåmålvakten Gustaf Lindvall. Kvällens första målskytt var Gustav Possler och målet kom på en retur från Henrik Erikssons skott.

Första perioden var helt klart till favör för Djurgården, gästerna fick inte en syl i vädret medan DIF fullkomligen manglade framåt. Det laddades hårda kanoner från blå, kreativa avslut nära mål och vid sargerna fick norrlänningarna känna på tacklingar som fick Hovet att jubla och sargen att skaka.

Skellefteå hade svårt att acceptera Djurgårdsdominansen och innan fem minuter hade hunnit gå av perioden tvingades huvudtränaren Stefan Klockare att ta time-out. Det skulle inte ändra på något utan Skellefteå fortsatte att se totalt bortkomna ut gång på gång. Gästerna drog också på sig matchens första utvisning och då trillade Djurgårdens andra mål in i buren. Peppe Lundhs tanke var att passa pucken diagonalt över målgården, men pucken ville in i målet tidigare än så och tog vägen in via en Skellefteåback.

Perioden avslutades med stående ovationer från läktarplats, mycket välförtjänt efter en av de bästa perioderna såhär långt på säsongen.

Reducering för Skellefteå

Skellefteå hittade till en desto högre press i andra perioden och nu var det Djurgården som hade det trassligt i uppspelen. Det blev dags för Adam Reideborn att börja jobba ordentligt och han gjorde det bra. Han räddade DIF i flera situationer och stod för flera vackra räddningar.

Gästerna hade dock hittat sitt offensiva spel i perioden och tillslut fann de en lucka in till målet. Joakim Lindström laddade ett vasst skott som Reideborn inte hann stoppa och de svart-gula kunde fira sitt reduceringsmål. Djurgården hade tappat det dominanta, disciplinerade spelet som de hade i första perioden och det blev istället stressat på isen. En rad olika utvisningar följde varandra och Skellefteå var på Djurgården efter varje avblåsning för att få stockholmarna ur balans.

I slutminuterna tilldelades DIF periodens sista utvisning men hemmalaget hade ruttnat på SAIKs ständiga försök till gruff och släppte inte fram en enda puck mot mål. Perioden avslutades betydligt bättre än inledningen, även om Djurgården visat tydligt tidigare under matchen att de hade fler växlar att lägga i.

Djurgården vann nagelbitaren

Det var en betydligt jämnare tredje period och en intensiv match mellan två lag som kokade. Djurgården drabbades av en ny utvisning som klacken högljutt visade sitt missnöje till, men försvaret var tätt och majoriteten av skotten täcktes av spelare. Robert Ohlsson valde att ta time-out med lite mer än halva perioden kvar och direkt vreds tempot upp igen.

Periodens klaraste chans till mål var efter ett genomtänkt och snabbt anfall där Lukas Vejdemo och Niclas Bergfors kommer ensamma mot en motståndare. Vejdemo tog med sig pucken in i zon och lämnade sedan över till Bergfors som avslutade. Pucken tog klockrent i stolpen och sedan ut, ett vackert skott som var väl värt att få hamna i målet istället för utanför.

Avslutningsminuterna var långa och blev riktiga nagelbitare. Skellefteå jagade likt vargar efter en kvittering men Djurgården bjöd upp till en riktigt kamp. Det varvades med anfall åt båda hållen och publiken klev upp i en ljudnivå som bara kan upplevas på Hovet. Det var ett samarbete mellan klacken och aktiv sittplats som skanderade ''Kämpa'' respektive ''Djurgården'' och det var precis vad Järnkaminerna gjorde.

Skellefteå valde att plocka ut målvakten i matchens slutskede och fokusen låg på Reideborn och resten av försvaret. Närmre än så skulle inte gästerna komma, Reideborn stängde igen och Djurgården plockade välförjänt tre nya poäng.