• Huvudsponsorer

"Öva på att skjuta hårt i krysset"

14 juli 2017 11:31
Sommarenkät

Under sommaren presenterar vi alla spelare i Djurgården Hockey. I dag har vi kommit till forwarden Jonathan Davidsson. Vem tror han får årets genombrott i Djurgårdslaget och vem vill han spendera sommaren med?


Jonathan Davidsson har gått från DIF U16 till J18 och J20-spel för att nu spela i A-laget. Efter en fin start på förra säsongen förlängde Jonathan Davidsson sitt kontrakt över kommande säsong.

Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson sa då så här till hemsidan:
– Jonathan har haft en väldigt fin utveckling under sina första månader i A-lagstruppen. Att han var väldigt spelskicklig visste vi redan om och han har på ett snabbt och bra sätt även anpassat sig till det tuffare och rejälare seniorspelet, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

Totalt blev det 3 mål och 9 assist och 12 poäng på 44 matcher förra säsongen. Jonathan Davidsson blev även draftad av Columbus Blue Jackets i vårens NHL-draft.

Tre snabba med Jonathan Davidsson

Vad ska du göra i sommar?
– Jag ska ut och resa mycket med min flickvän. Bland annat till Barcelona. Sedan ska jag vara hemma och träna hårt och öva på att skjuta hårt och sätta pucken i krysset.

Vem i laget skulle du helst vilja spendera en sommar med?
– Axel Jonsson-Fjällby och David Bernhardt. De är duktiga på padel och det är kul att vinna över dem.

Vem i laget blir kommande säsongs positiva överraskning?
– Min lillebror Marcus. Han har varit duktig på försäsongen. Även stått och dribblat mycket, höger vänster och upp och ner.