• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Sex av sex poäng för J18 i Norrland

5 februari 2018 10:28
Nyhet

J18 inledde februari med att åka upp till Umeå och Örnsköldsvik för bortamöten mot Björklöven och Modo. Helgen summerades med 13 gjorda mål framåt och två insläppta, vilket innebar sex fina poäng i vad som var säsongens första långa bortaresa.


Efter en resa på 124 mil under tre dagar kunde J18 göra två starka insatser på bortaplan och besegrade två kvalificerade motståndare. Men hur är det att resa bort med ett lag? – Det blir väldigt mycket fokus för spelarna. Du äter mat med laget, sover gemensamt, lever tillsammans. Du har inget som stör dig utan ditt fokus är enbart på uppgiften och komma ihop som grupp, säger huvudtränare Mattias Zackrisson.

Skulle du säga att det är mer optimalt för hur ni spelar att resa bort?
– Man vill alltid spela hemma. Men ditt fokus och dina egna förberedelser blir bättre på bortaplan. Så det finns absolut fördelar med att spela borta.

Medelåldern på J18 denna säsong är knappt 16 år. En del av spelarna är femton år gamla, och under helgen var en hel kedja av spelare där samtliga går i nian och är födda 2002 med.
– Med unga spelare kan det variera väldigt mycket i deras prestationer. Vi som ledare är här för att hjälpa, men deras egna personliga resa är viktig. Där får vi inte lägga i oss allt för mycket.

Hur kan ert ledarskap påverka processen?
– Jag och Johan Schillgard, assisterande tränare, försöker förberedda grabbarna på ett sätt som påminner om ett seniorlag. De ska veta vad som krävs för att bli en elitidrottare. Men det får ta sin tid.

Då det är svårare motståndare i J18 låter det som att det ställer höga krav på att spelarna alltid tävlar mot sig själv?
– Absolut. Det gäller att skapa en miljö för att få spelarna att ta till sig träningen, är många tuffa timmar varje vecka. Många viktiga beslut måste tas varje dag, om man vill nå den yttersta toppen som många drömmer om.

Sett till J18 Elit Östra gick det väldigt bra för Djurgården. Seriesegern togs hem övertygande och nu är man två poäng efter serieledande Nacka i J18-allsvenskan Norra.
– Vi vinner Elit med 20 poäng över just bland annat Nacka. Över jul är det plötsligt ny serie och alla står på noll poäng. Där missade vi lite i koncentrationen och spelade som att vi ledde med 20 poäng. Vi har inte spelat dåligt, men saknat lite skärpa för att kunna ta poäng när vi velat.

Slutligen blev det två stora segrar under helgen mot Umeå och Björklöven. Björklöven besegrades med 6-1, och Modo med 7-1. – Det är sådana här prestationer vi pratat om, så ska vi spela. Det lyckades vi genomföra nu, och det är väldigt bra. Vi är alla nöjda med helgens insatser, avslutar Mattias Zackrisson.