• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Stark vinst ikväll igen

28 oktober 2017 21:14
Matchrapport

Match igen mot Skellefteå och 2-1 vinst igen. Det här mötet var väldigt likt det vi kunde se på Hovet igår kväll och nu är vi bara 4 poäng från förstaplatsen.


Match mot Skellefteå, andra mötet på två dagar för Robert Ohlsson & co. Med gårdagens vinst starkt i minnet var det då dags att ta sig upp till Västerbotten för returmötet.

Inför matchen valde Djurgården att låta Joacim Eriksson stå i mål, trots att Adam Reideborn hade en monstermatch mot Skellefteå senast och nu, statistiskt sett, är SHLs bästa målvakt.

Robert Ohlsson förklarar att målvaktsbytet inte hade med några sentimentala skäl att göra (Joakim har familj i Skellefteå) utan att han tycker att Djurgården har ligans bästa målvaktspar och att det bara är naturligt att rotera. Det skulle visa sig att Robert hade helt rätt.

René Bourque berättade för DIFTV igår efter matchen att han börjar bli frustrerad över att han inte har gjort mål på ett tag nu och att första kedjan med Patrik Lundh och Andreas Engqvist inte har varit lika framträdande senaste veckorna, men att de jobbar på att hitta tillbaka till formen.

Engqvist skadar sig

Det var då oroväckande att se Andreas Engqvist kliva av isen efter bara 10 minuter med en befarad skada, vilket splittrade drömkedjan. Fast man hann aldrig riktigt oroa sig för Andreas allt för länge innan Bourque hade gjort 1-0 i fyra mot fyra - spel. Efter Renés ledningsmål gick Skellefteå på samma taktik som de gjorde i förra matchen ”börja bråka efter varje avblåsning-taktiken”. Den här gången var Djurgårdarna beredda på att Skellefteå skulle börja tjafsa och lät inte fokuset från matchen försvinna.

Energin fanns kvar i andra perioden

I andra perioden var Djurgården det klart bättre laget. Man kunde inte tro att det var mindre än 24 timmar mellan de båda matcherna. Det fanns fart i Djurgården, något som Axel Jonsson-Fjällby visade prov på när han åkte sig fri i boxplay och satte 2-0 nere i gubbhörnet. Axel är så snabb att Usain Bolt ringde och frågade vem som har tagit hans skridskor!

Skellefteå kommer tillbaka

Men Skellefteå kom tillbaka och fick in en reduceringspuck. Det var lite som blixt från klar himmel, för det kom i en period där Skellefteå-spelarna var helt under isen. Efter reduceringen började Skellefteå trampa igång och hade lägen att kvittera i 5 mot 3. Men då klev Alexander Urbom fram. Sedan Alexander kommit tillbaka från sin skada har han varit en gigant i Djurgårdens försvarspel. Han täcker skott, tacklar spelare, står upp för laget. Hans hockey är väldigt underhållande att se på just nu.

Bra försvar i tredjeperioden

När tredjeperioden började hade man känslan av att det skulle bli en bråkig period med många utvisningar. Mycket hade att göra med att andraperioden avslutades med ett stort slagsmål mellan båda lagen. Så blev det inte. Kraften hade gått ur Skellefteå som inte orkade bråka något mer. Djurgården försvarade sig bra och Axel Jonsson-Fjällby kunde sätta fart i en kontring. Det resulterade i en straff för Djurgården, som Patrik Lundh tyvärr inte kunde förvalta.

Marcus Högström räddar på mållinjen

Skellefteå gick för kvitteringen i slutet av matchen, bästa chansen fick Joakim Lindström: Jocke Eriksson glider långt ut i målgården för att täcka ett skott från vänster, han räddar skottet men returen hamnar hos Lindström på höger sida om det nu öppna målet. Han ska bara skjuta in pucken när Högström ställer sig på mållinjen och täcker det skottet. Starkt gjort av Marcus!

Joacim Eriksson gjorde en riktigt bra match ikväll och efteråt berättar han för Cmore att han trivs med konkurrenssituationen om målvaktsplatsen. Han och Adam Reideborn är bra vänner som tränar tillsammans och hela tiden vill göra varandra bättre.

De sköna tre poängen gör att vi nu tar oss närmare förstaplatsen. Vi är bara fyra poäng efter Färjestad som vi möter hemma på Hovet nu på fredag. Det mina vänner vill ni inte missa!

Köp biljetter här: http://difhockey.ebiljett.nu/Home/tickets/89/False