• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Roger Öhman ny huvudtränare för Djurgården Dam

21 juli 2017 11:00
Dam

Förre Malmöbacken Roger Öhman blir heltidsanställd huvudtränare för Djurgårdens damlag. Skåningen har skrivit ett kontrakt på två år.


Öhman har under många års tid arbetat med Malmös J20-lag, såväl som tränare som huvudansvarig för juniorverksamheten ända ner till U15-laget. Nu flyttar han från Malmö till Stockholm och från J20 till SDHL. Han ser fram emot den utmaning som väntar.

– Detta blir en jätterolig utmaning. Hela verksamheten andas proffsighet och det är en stor anledning till att jag tackade ja till det här jobbet. Jag ser verkligen fram emot detta, säger Djurgårdens nya huvudtränare Roger Öhman.

Från och med nästa säsong utökas huvudtränartjänsten till en heltidstjänst. Vice VD K-G Stoppel berättar om, den för organisationen naturliga, förändringen.

– Huvudtränarrollen kräver mer och mer och därför har vi tagit det här beslutet som ett led i att utveckla vår damverksamhet. Roger kommer också att vara med i processen om att ansöka om ett flickhockeygymnasium till hösten. Därmed blir det en likadan utformning av tjänsten som våra juniortränartjänster. Han kommer att jobba både med laget och med individuell utveckling på hockeygymnasiet. Det är de saker som vi har haft fokus på i rekryteringsprocessen. Vi tycker att Roger är en person som passar in i den kravbild vi har som svenska mästare och där vi vill ta ytterligare ett steg i utvecklingen, säger Stoppel.

Sportchef Nils Ekman ser också att Roger Öhmans kvaliteter kommer att komma väl till pass i Djurgården.

– Till att börja med tycker jag om Rogers personlighet, hur han i grund och botten är en positiv person och ledare som sprider glädje. Med sin kunskap och långa erfarenhet kan han utmana individerna till att utvecklas. Han har väldigt stor kunskap om vad spelare går igenom och vad de ska jobba på. Men hans personlighet, hur han kommer bemöta individerna är det som vi verkligen värderar från vår sida, säger Ekman.

– Vi vill utveckla spelarna, det är vårt fokus i år. Spelarna i vår trupp ska utvecklas så mycket det bara går som individer. Därför har det varit en lång process där vi jobbat efter en specifik profil. Processen har varit noggrann och omfattande och har fått ta tid för att vi ska hitta en person som vi verkligen är helt nöjda med. Det har vi gjort nu, säger Ekman.