• Huvudsponsorer

Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Idag 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar

Ridderwall blev straffhjälte

14 november 2017 21:39
Matchrapport

Det blev en jämn och inte minst utdragen kamp i säsongens första möte mellan Djurgården och Frölunda. 3-3 stod det efter ordinarie tid och efter en rad olika straffar stängde kapten Ridderwall matchen med ett fräckt straffmål.


Frölunda öppnade matchen på ett starkt sätt och gästande DIF tog ett par minuter på sig för att vrida upp farten i grillorna. Adam Reideborn testades till en början men hade inga problem att stoppa puckarna mot mål. Djurgården kvicknade till och trampade in i offensiv zon där det genast skapades farligheter. Kapten Ridderwall har bildat en kedja tillsammans med Renée Bourque och Peppe Lundh och kaptenen höll tidigt på att skicka in en ledning, som ändå skulle dröja en stund till.

Målet skulle landa i kassen kort därpå och det var ingen mindre än Henrik Eriksson som styrde in sitt fjärde mål för säsongen. Skottet kom från Marcus Högström och Eriksson gjorde ett fenomenalt jobb med att skymma målvakten innan han enkelt klev åt sidan och banade väg för pucken.

Djurgården drabbades av två utvisningar i den senare halvan av perioden men försvarade sig väl. Reideborn murade igen kassen och utespelarna städade ur pucken ur zon så fort de gav chansen. Perioden slutade 1-0 till DIF och det var en jämn sådan.

Storräddning av Reideborn och modigt mål av Lundh

Adam Reideborn ställdes i rampljuset med hans trippelräddning tidigt i den andra perioden. Hur han hinner på puck nummer två kan nog ingen svara på, målet såg nämligen ut att vara helt öppet. Reideborn kastade sig hejdlöst åt höger och plockade båda returerna som göteborgarna hotade med.

Matchen såg något odisciplinerad ut och efter ett mindre lyckat powerplay av DIF släpptes Frölunda lite för nära målet och Robert Ohlsson valde att ta time-out. Hemmalaget hade hittat ett sätt att pressa tillbaka DIF och i minut elva skickade Lias Andersson in en retsam kvittering bakom Reideborn. Pucken stannade upp hos målvakten men trillade sakta in i målet tillslut och kvitteringen var ett faktum.

Kvitterat skulle det dock inte vara alltför länge, det skulle Peppe Lundh se till. I ett nytt numerärt överläge sköt Linus Hultström en puck som stannade mellan målvakten och mållinjen, hejdlöst kastar sig Lundh fram och kan på mage stöta till pucken det lilla som krävdes för att den skulle gå hela vägen in.

Med mindre än två minuter kvar av perioden drabbades Djurgården av en ny utvisning och FHC fick chans att kvittera igen, men lyckades inte ta den. Perioden avslutades precis som den började, med en Djurgårdsledning fast nu med två mål mot ett.

Högström sköt DIF till förlängning

Frölunda hittade en tidig kvittering genom Simon Hjalmarsson, redan efter en minut och tio sekunder låg 2-2 bakom Reideborn. Hemmalaget trampade ifrån DIF med en stor mängd energi i skridskorna. Djurgården kom aldrig riktigt ikapp och FHC tog tag i taktpinnen genom skicklighet och snabbhet.

Djurgården glimtade till då och då med vackra prestationer från flera av kedjorna men chanserna var aldrig tillräckligt klara för att det skulle bli riktigt nära ett mål. I slutskedet av perioden fick Frölunda ett nytt numerärt överläge och de gavs en bra chans att ta en viktig ledning. Den här gången tog Göteborgslaget också erbjudandet, Ryan Lasch prickade in pucken bakom en väl skymd Adam Reideborn.

För första gången i matchen blev Djurgården tvingade till att jaga en kvittering och precis efter nedsläpp blev både Bourque och Högström inblandade i en del farligheter. Men Frölunda försvarade sin ledning med styrka och hade ingen lust att ge bort den till ett lika-läge.

Djurgården kämpade för att hitta en kvittering och med 57 sekunder kvar besvarades varje järnkamins önskan. Efter att ha assisterat till de två tidigare djurgårdsmålen pricksköt Marcus Högström in 3-3 och matchen skulle tas till förlängning.

Trots att Frölunda fick ännu ett numerärt överläge kunde de inte säkra extrapoängen i förlängningen. Reideborn storspelade i målet och gjorde flera obeskrivliga räddningar, präglade av kyla, snabbhet och självförtroende.

Straffläggningen blev till ett riktigt drama eftersom båda målvakterna stängde igen. Efter en mängd straffar skjutna blev det dags för kaptenen att inta isen och han såg till att extrapoängen följde med till huvudstaden. Ridderwall stannade upp, dribblade och smällde upp pucken hög i mål. Nästa match är redan på torsdag, då gästar Växjö Hovet för andra gången den här säsongen.