• Huvudsponsorer

Tor 05 Okt  (1 match)
Sön 08 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Tis 19 Dec  (1 match)
Tor 21 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tis 02 Jan  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Lör 06 Jan  (1 match)

J20: Övertygande seger mot Mora

28 oktober 2016 20:24

J20 besegrade Mora med 5-1 på Hovet.


Axel Jonsson Fjällby gav hemmalaget den smakstart de behövde. Max Eisemenger passade elegant Fjällby i mittzon, som kom en mot en mot sin back, fintande av honom och la upp pucken i krysset.

Djurgården hade två chanser i powerplay att uttöka sin ledning, bland annat spel fem mot tre, men lyckades inte göra mål. Istället skulle Charlie Hoffmann göra mål i spel med full styrka. Motståndaren tappar pucken som Lucas Willner fångar upp och passar fram till en fri Hoffmann som inte gjorde ett misstag. 2-0 och en bra start på matchen.

Djurgården stängde matchen

Mora kom ut mer större press från start, och det gav utdelning direkt i form av powerplay. David Bernhardt utvisades efter 49 sekunder, men Djurgården fredade sitt mål.

Men det var Djurgården som kom att utöka sin ledning. Jonatan Asplund tog vara på sin målchans och satte pucken otagbart från bla bakom Victor Eriksson i Moras mål, med efter Eisenmenger skymt skottet.

Marcus Davidsson och David Bernhardt var med J20 och när de kom två mot en i boxplay tog de vara på chansen. Davidsson gjorde inget misstag framför kassen. 4-0 och för Mora var uppförsbacken brant, men Djurgården var hungriga på mer.

– De ska inte komma in i våran zon, upp med kampen, sa Mattias Zackrisson inför tredje perioden.

Viktiga tre poäng

Likt andra perioden började Mora bäst, och fick denna gång utdelning. Oskar Svanlund vispade upp pucken i nättaket bakom Filip Larsson. Detta efter Andreas Röykås Marthinsen utvisats för hooking.

Matchbilden blev allt mer fysisk, och det var mycket gruff framför båda lagens kassar. Det blev till sist aldrig en riktig nerv efter Marcus Davidsson avgjort med sitt andra mål för kvällen, denna gång i powerplay.

Tre snabba... med Mattias Zackrisson

Med från start direkt, och sen leda med 2-0. - Grymt skönt. Våra toppspelare får utdelning och det är viktigt.

Utvisningarna i andra perioden störde rytmen, men ändå två mål. - Vi är stabila, och det är kul att se. Vi är bättre i fem mot fem, för spelet mer och hade kunnat gjort fler mål.

Mora pressade på i tredje - vad är svårt med att leda stort? - Svårigheterna är att man spelar tre matcher på en helg, det krävs mycket energi och man vill spara sig inför andra matcher. Står det 4-0 inför sista slappnar man av per automatik, man spelar lite av matchen. Sen vill man fortfarande spela tryggt och kunna minimera misstagen.

Djurgårdens fina 4-0 mål kan ni se nedan!