• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

”Fantastiskt få så lång tid i föreningen”

30 mars 2017 17:26
Nyhet

Mikael Tellqvist har gjort sin sista match i djurgårdströjan. Guldhjälten och Djurgården är överens om att gå skilda vägar efter många framgångsrika år tillsammans.


– Som jag känner just nu och som Djurgården kände så är det bäst att gå skilda vägar. Jag har inte bestämt mig än för vad som ska hända i framtiden. Djurgården vill bli en toppklubb i SHL igen och jag ser inte mig som den som ska vara med i nästa steg. Det känns tufft så klart men allt har en början och allt har ett slut. Djurgården gör rätt som letar efter någon som är med in i framtiden, säger Mikael Tellqvist.

Mikael Tellqvist vann två SM-guld med Djurgården 2000 och 2001. Sedan var han en del av det lag som höll kvar Djurgården som nykomling i SHL 2014/15. En framgångsrik tid i Djurgården tar därmed slut.

"Få förunnat spela för föreningen man hejar på"

– Rent spontant känner jag som djurgårdare att det har varit fantastiskt att få en så lång tid i föreningen som jag verkligen brinner för. Det är få förunnat att få chansen att spela i den förening som man hejar på. Jag har dessutom fått göra det under så lång tid. Att sen komma tillbaka och vara med och hålla Djurgården kvar i SHL, det kändes extra bra, säger Mikael Tellqvist.

Tellqvist har ännu inte bestämt sig för vad han ska göra framöver. – Jag ska ta våren och sommaren till att fundera på om jag vill fortsätta spela eller fortsätta i en annan typ av karriär. Sedan får vi se om jag kommer tillbaka till Djurgården i framtiden på ett eller annat sätt.

"Har varit en stor hjälp"

När en ikon nu lämnar klubben är det med tacksamhet som sportchef Joakim Eriksson ser tillbaka på Tellqvists tid i klubben. – Vi är oerhört tacksamma för allt han har bidragit med i både målvaktsspelet och i sitt informella ledarskap. Under sitt första år tillbaka i klubben var han en avgörande orsak till att vi klarade kontraktet i SHL. Även under de två senaste åren har han, om än inte lika tydligt, också burit förstamålvaktsrollen på ett väldigt bra sätt. Han har även haft ett mentorskap gentemot först Mantas och detta år även gentemot Adam Reideborn. Tellan har varit en stor hjälp i deras utveckling, säger Djurgårdens strategiska sportchef Joakim Eriksson.

– För mig personligen är det ett tufft beslut att gå skilda vägar eftersom vi dels upplevt och vunnit två SM-guld ihop som spelare, dels spelade vi tillsammans under mitt sista år när vi klarade oss kvar i SHL. Jag hyser en oerhörd respekt för Tellan både som spelare och människa. Därför känns det naturligtvis vemodigt i detta gemensamma beslut vi har kommit fram till.

Behåller kontakten

Djurgården och Tellqvist skiljs i samförstånd och kommer se till att bibehålla kontakten.
– Tellan har stora ledaregenskaper och vi kommer givetvis att hålla kontakten framledes och vi hoppas att i framtiden få möjlighet att nyttja Tellans ledaregenskaper i Djurgården igen, då dock i en annan roll än som spelare, säger Eriksson.

En längre intervju med Mikael Tellqvist kommer framöver.