• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Andrea Dalen om gårdagen: "Inget är över innan matchen är slut"

11 september 2017 13:49
Dam

Det blev en första poäng för säsongen igår borta mot Linköping, en poäng som stärkte laget efter att ha kommit tillbaka i 2-0 underläge. ”Inget är över innan matchen är slut”, säger tvåmålsskytten Andrea Dalen.


– Alla var fokuserade och redo att spela mycket. Vi var medvetna om att alla behövde vara på topp och att vi var tvungna att jobba hårt, men smart. Samtidigt är det kul med mycket speltid, så alla var väldigt klara för att göra sitt bästa. Glädjen var på topp.

Det var högt tempo och viljan att vinna syntes hos båda lagen, och det skulle komma att bli spännande in i det sista.
– När två topplag möts blir det alltid tufft och jämt. Det är de matcherna som är roligast att spela, när båda lagen vill komma ut vinnande Man måste vara hungrig för att ta poäng i såna matcher, och det var båda redo för igår.

Att Andrea Dalen är en frekvent målskytt har nog inte gått förbi någon och igår var inget undantag.
– Första målet var en styrning från backskott av Tori. Eftersom att vi låg under med två mål var det en riktig glädje att få in första målet. Gav oss en boost i lagt. 2-2 målet var en belöning av att aldrig ge upp och tro på det vi gör och vårt spelsystem. Vi tog målvakten och fick på en extra spelare. Jag fick en pass från Molly på blålinjen och tog avslut med bra trafik på mål och styrde in den för kvittering.

För Djurgården var det inte bara viktigt att få med sig en poäng, utan också för självförtroendet och mentalt med så få spelare till spel.
– Alltid skönt att komma tillbaka i matcher. Det ger oss en mentalitet att inget är över innan matchen är slut. Samt att göra två mål av två gånger vi tagit målvakten är skönt att ta med sig.

Vad behöver ni nöta på inför dubbelmötet mot Modo i helgen?
– Vi måste jobba på att bli lite tuffare framför båda målen och ha mer trafik på skott, samt få utdelning av powerplay. Vi måste också jobba på att ta ledningen istället för att kämpa tillbaks efter att ligga under med några mål. När det är sagt har vi mycket bra vi kommer ta med oss när vi jobbar vidare.