• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Djurgården punkterade matchen och vann

24 augusti 2017 23:38
Dam

I kvällens andra träningsmatch mot Minnesota Whitecaps skulle det bli spännande när gästerna kom ikapp och kvittera i tredje perioden. Julia Johansson sänkte dock pulsen genom att med dryga minuten kvar punktera matchen till 4-3.


Roger Öhman nämnde redan efter måndagens match att det skulle komma till spel med färre spelare med anledning av 4-nationerstuneringen i Tranås, något han poängterar när han berättar om matchen.

Ni saknade några spelare i kvällens match, berätta om den som helhet?
– Lite annorlunda match gentemot sist. Vi var ganska decimerat med spelare. Valde att spela på två backpar på tre kedjor så vi lyfte upp tre backar i kedjan. Alla fick spela väldig mycket, vi kändes väldigt slitna, framförallt i slutet på perioderna och Minnesota fick en kanonstart på tredje och gjorde 3-3 men efter det kändes det som att tjejerna ryckte upp sig lite och blev litegrann, inte förbannade men man ville väldigt gärna vinna matchen. Jag tycker 7-8 sista minuterna bötar vi spela bättre igen och vi fick 4-3 på slutet så det var ju kardemumma. Alltid roligt att vinna. En jämn match, tror det var jättebra match för oss att få det. Alla fick spela väldigt mycket, jag tror vi börjar komma in i matchtempo. De små detaljerna som vi prata om innan matchen, kändes som iallafall i början på matchen, början på perioden känns det som att vi är på rätt väg. Vi såg lite sega ut och det ska vi vara, vi har tränat tufft, vi är inne i en sån period.

Det är flera backar som gjort mål som fått kliva upp som forwards, b.la. Josefine Holmgren som idag gör sitt tredje mål på två matcher, hur kommer det sig tror du?
– Svårt att säga, Felicia gjorde mål förra matchen. Det är duktiga tjejer. Vilken position de spelar tror inte jag har sån stor betydelse utan vi har många skickliga spelare. Sen har de säkert spelet forward när de var yngre. Men tror framförallt alla har fått åka väldigt mycket skridskor, vi har fått jobba väldigt hårt den här matchen fast vi var lite sega efter tufft ispass och tuff fysträning.

Nästa träningsmatch är mot SDE nästa lördag, 2 september - hur ser det ut fram tills dess och vad hoppas du inför den matchen som är mot ett SDHL-lag?
– Vi har en träning imorgon där vi ska köra på ordentligt och sen är vi lediga lördag och söndag innan vi gasar på igen och då har vi tillbaka våra landslagstjejer. Jag hoppas att detaljerna med vårt försvarsspel börja sitta. Vi kommer ha ett ganska långt teoripass på onsdag där vi kommer gå igenom en hel del om vårt spel och detaljer. Då hoppas vi att vi kan se lite mer tendenser i spelat. Nu får alla spela lika mycket, powerplay, boxplay, vi bara rullar på så vi får fortsätta försäsongen så tills vi listat ut lite mer. Sen kommer vi ha powerplay formationer när serien drar igång. Det känns bra, spännande, tjejerna vill verkligen men som sagt idag var det lite sega ben.

Har du börjat komma till insikt med hur femmorna ska se ut?
– Nej, jag har en idé men det vill jag nog hålla för mig själv.

En cliffhanger och två vinster senare hoppas vi att så många som möjligt kommer till Torvalla den 2 september kl.16 och ser när Djurgården spelar sin tredje träningsmatch mot SDE. Vi ses där!