• Huvudsponsorer

Sön 08 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Fre 27 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Tis 19 Dec  (1 match)
Tor 21 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tis 02 Jan  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Lör 06 Jan  (1 match)
Tor 11 Jan  (1 match)

Förlust efter förlängning mot Rögle

4 februari 2017 18:40
Matchrapport

Ett revanschsuget Rögle gästade Djurgården idag och det stod 1-1 efter ordinarie matchtid. I förlängningen var det gästerna som säkrade extrapoängen.


Matchens första målchans blev när Henrik Eriksson i hög fart testade skott mot Anders Lindbäck i mål. Pucken täcktes av en Röglespelare men serverades rakt framför fötterna på Micke Ahlén som direkt sköt ett hårt och lurigt skott mot mål. Det var också den kedjan med Ahlén, Eriksson och Linus Johansson som skulle ställa till med mest oreda för Rögle inledningsvis.

Djurgården tog tag i matchen och vart eftersom minuterna gick tog de sig längre och längre ner i anfallszon. Kapten Calle Ridderwall undvek en tackling och vände ifrån på ett snyggt sätt. Resultatet blev en hård krasch i sargen för hans motståndare och Ridderwall kunde ta med sig pucken ostört. Djurgårdens övertag sved i ögonen på Rögle som lämnade det skickliga spelet och övergick till något fulare metoder. Trots det skulle matchens första utvisning drabba Ville Varakas och DIF. I numerärt överläge lyckades Rögle hitta nätet genom Edwin Hedberg efter att Rögle släppts fram till ett två mot en läge.

Med fem minuter kvar kräktes Röglemålvakten på isen och för att städa upp det krävdes det att periodpausen blev framskjuten. Rörigt blev det, men periodens sista fem minuter skulle spelas klart efter pausen och sedan skulle period nummer två tas vid direkt. Ny målvakt för Rögle blev Oscar Dansk som fick ta plats vid målet efter pausen.

Första perioden vann Rögle med målet men skottstatistiken vann Djurgården med 13-9.

Daniel Brodin kvitterade till 1-1

Efter att slutsignalen blåsts för den första perioden bytte bara målvakterna Tellqvist och Dansk sida och den andra perioden startades upp direkt. Eftersom Rögle aldrig tilldelades någon utvisning så fick Djurgården ta saken i egna händer och tvingade ner Skånelaget i en box flera gånger om i perioden. Men det ville inte lossna för DIF som testade hårt mot mål och ändå inte lyckades spräcka målnollan såhär långt i matchen.

Rögle hade också sekvenser med hög press och ett andra mål för RBK var riktigt nära. Ett hårt skott mot Tellan blev till en retur som hamnade rakt framför en bortaspelare, när han från nära håll fick pucken och målet var öppet kändes 2-0 givet för gästerna. Men skottet tog klockrent i stolpen och ut.

Mycket Djurgården blev det i den andra perioden och Oscar Dansk testades hårt. Mikael Ahlén åkte till sig ett friläge och Peppe Lundh testade en vass backhand men pucken ville inte in i mål. Senare testade Daniel Brodin skott som klingade välbekant i ramen på målet.

Men DIF skulle inte vara utan mål, det skulle Daniel Brodin se till. Precis som tidigare när Brodin haft ramträffar är det också han som öppnar målskyttet för Djurgården. Han gjorde inga misstag när en retur hamnade framför fötterna på honom och målet var öppet. Med 1-1 på tavlan slutade perioden och skotten vann Djurgården även här med klara 11-5.

Mållös tredje period

Tidigt i den tredje perioden utmanade Matt Anderson och Peppe Lundh i ett två mot en läge, Anderson avslutade med eget skott som räddades av Dansk. Också fjärdekedjan med Eriksson, Ahlén och Linus Johansson fortsatte att skapa farligheter framåt varje gång de var inne på isen och Rögle släpptes inte ur zon.

Djurgården var det som styrde tempot och det enda Rögle kunde göra var att försöka stoppa Järnkaminerna. Spelet var för det mesta placerat i Röglezonen men motståndarna stod ändå emot bra och hindra pucken från att nå mål. Rögle skulle drabbas av en ny utvisning och det var Almén Bibic som skulle få skämmas i två minuter. Efter utvisningen hämtade Rögle ikapp och matchbilden blev jämnare.

Tredje perioden blev en något avslagen sådan, Djurgården matade på framåt och Rögle försökte hålla målet fredat. Bortalaget lyckades få ur pucken ur zonen gång på gång men endast så DIF kunde ladda om i nya anfall. Daniel Brodin stod för en hård tackling som gjorde att Almén Bibic förblev liggande och kunde sedan märkbart groggy ledas av isen.

Matchen slutade 1-1 efter ordinarie tid och togs därför vidare till förlängning. Där var det fortfarande Djurgården som hade stort övertag men Rögle lyckades hitta målet och det var gästerna som tog med sig extrapoängen hem till Skåne.