• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar

Nils Ekman: "Vi är på väg åt rätt håll"

14 november 2017 13:54
Dam

Såhär i uppehållens tider så passade vi på att ta ett snack med sportchefen Nils Ekman om hans tankar om säsongen såhär långt.


Det har spelats 19 matcher såhär långt på säsongen och alla som följt Djurgården eller är insatta i SDHL är väl införstådda med det intensiva spelschemat. På 19 matcher har man tagit 31 poäng och ligger fyra i tabellen, och sportchefen Nils Ekman känner sig nöjd över lagets prestation hittills.
– Jag tycker generellt sätt att vi spelat bra och att vi gjort mycket bra saker. Jag är glad över hur gruppen har hanterat svårigheterna som vi råkat ut för, att spelare har fått spela på positioner som de inte är vana vid, och att det har bytts i femmor, kedjor och backpar. Jag är väldigt glad och stolt över hur det hanterats.

– Nästan alla matcher har vi spelat jättebra ishockey. Vi gör väldigt mycket bra saker. Jag tycker också att de sakerna vi hade svårt med i början på säsongen, att komma till farliga målchanser och skapa tryck i anfallszon, där har vi förbättrat oss mycket. Kort sagt, de sakerna vi hade problem med tycker jag börjar se ut att vara riktigt bra saker istället. Vi är på väg åt rätt håll och jag tror vi kommer bli jätte farliga och vi kommer vinna väldigt många matcher nu framöver.

Om vi ser till de olika spelformerna, inte minst powerplay som inte lirat jättebra utifrån hur många man tilldelats, hur ser du på det?
– Jag tycker att boxplay fungerar bra när vi spelar som vi gör, vi samarbetar bra. Däremot tycker jag att vi varit alldeles för passiva i vårt powerplay. Istället för att, nu är vi en spelare mer och har chansen att göra mål så har vi dragit ner på passningar och stått stilla och det har lett till att man helt enkelt inte varit något bra.

"Det är imponerande att se henne spela ishockey"

Inför säsongen valde Tina Enström att lägga skridskorna på hyllan något som fick många att båda höja ögonbrynet men också ifrågasätta vad som nu skulle hända med Djurgårdens supertrio, då besåendes av Enström tillsammans med Andrea Dalen och Hanna Olsson. Det går ingen nöd där när numera danskan Josefine Jakobsen klivit in och bildat trio, något som är till Ekmans glada syn.
– Det fungerar otroligt bra. Jakobsen är en fantastisk ishockeyspelare, en utav de bästa i världen, Hon är oerhört skicklig och har dessutom tränat och kört väldigt hård rehab för att få ordning på sin kropp och de skador hon haft. Hon har lagt ner hårt jobb för att kunna faktiskt kunna spela. Det är imponerade att se henne spela ishockey!

Det är inte bara ovan trio som presterar och levererar, vad är styrkorna i övriga femmor?
– Styrkan är att många spelare har fått mycket speltid, och spelat på positioner där de inte är vana. Jag tror att det har varit svåra utmaningar för många som varit lite obekväma och att känna att fasen det där funkar inte, men man har ändå tagit på sig rollen. Sedan när man klarar av det, och spelare blir friska och man får komma tillbaka där man helst vill vara och trivs, tror jag det stärker upp laget med tiden.

– Jag försöker se det positivt med att vi haft skador. Det är inte positivt med skador men ändå händer det massor i gruppen, med individerna när det blir skador och det kan vara väldigt bra för utvecklingen.

Några specifika spelare som du tror kommer axla större roll och ta mer mark nu framöver?
– För att prata om andra spelare sådär så Maria Lindh och Julia Östlund. De har haft skador och varit på väg tillbaka men har inte poängmässigt kommit till så mycket som de själva vill, som de kan och som vi nästan kan förvänta oss men det tar alltid ett tag. Även om man blir frisk nog eller hel nog att spela så den här tajmingen, känslan och farten och att man är bekväm på isen, tar väldigt mycket längre tid att komma in i.

– För varje match som går, varje vecka och träning ser det bättre och bättre ut. Månaderna som kommer nu, och matcherna så kommer vi se mer och mer av Östlund och Lindh. De två är på gång, väldigt mycket och de ha spelat bra och fått en del utdelning men inte så mycket som de förtjänar men det kommer komma. De kommer vara jättebra och kommer säkert göra en hel del poäng.