• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Debut efter omvägar

4 november 2017 14:20
Nyhet

Mot Färjestad i fredags satt 18-årige Erik Valli Walterholm på bänken. Idag kliver han rakt in i hetluften. Han leder poängligan i hela J-20 serien med 10 mål och 13 assist. Men Erik har inte tagit den raka vägen till DIF.


Med 23 poäng på 17 matcher är Erik Valli Walterholm en starkt budragande orsak till att Djurgården leder J20-serien. I senaste omgången besegrade vi aik i derbyt med 5-4. Där stod Erik för assist till kvitteringen med 1 minut kvar att spela.

När många av de olika juniorlandslagen har tagits ut i dagarna sker det samtidigt samtidigt som hockeygymnasierna börjar bli fulla. Alla kommer inte få plats i vårt eget gymnasium. Men det betyder inte att man ska ge upp sin dröm.
Erik Valli Walterholm har tagit den långa vägen. Och han har gjort det på ett mycket bra sätt.

Vår radar
– Han var inte på vår radar då. Han stannade kvar i sitt lag SDE och gick på ett vanligt gymnasium. Han hade en stark utveckling och vi ville få över honom i slutet av förra säsongen, säger KG Stoppel vice VD för Djurgården.
– Erik är ett bra exempel. Det finns inte en väg att ta. Alla utvecklas olika och det är viktigt att poängtera att de som är senare i utvecklingen också kan lyckas.

Vi har en bra dialog med klubbarna runt om i Stockholm. Det är alltid några spelare med kraftig utveckling lite senare. – Klubbarna har bra verksamhet i området så det ska man inte glömma bort. Vi har bra koll på dem under deras matcher och sen möter vi alla också under säsongen, säger KG.

Utökar
Samtidigt utökar vi nu våra samarbeten. Vi har i tio års tid jobbat med Sjölins Gymnasium, något som vi fortsätter med. Men vi startar också möjlighet att gå på Kunskapsgymnasiet samtidigt som man är med i vår hockeyutbildning.
– Vi vill ge fler möjligheter att kombinera hockeyn med olika program och inriktningar, säger KG.
– Vi har även ansökt om certifieriing för att stara ett hockeygymnasium för tjejer. Det är ett viktigt steg för att vi ska kunna växa och utveckla damhockeyn. Spelarna ska ha möjlighet att utvecklas i närmiljön, avslutar KF Stoppel.

Lycka till i kvällens match Erik Valli Walterholm.