• Huvudsponsorer

Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Idag 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Onsdag Ons 28 Mars Mar
Fredag Fre 30 Mars Mar

Matchsnack. Djurgården-AIK

1 mars 2018 14:00
Dam

Äntligen har det blivit dags för match igen i SDHL och det när vi tar emot vår ärkefiende, AIK.


Det blir inte bättre än att rivstarta efter OS-uppehållet med ett alltid lika prestigefyllt derby. Än roligare blir det också när det sker hemma på Hovet.

  • Sista matchen innan uppehållet vann Djurgården mot SDE på bortaplan, och även i träningsmatchen som spelades några dagar efter.

  • Om vi ser till tidigare möten denna säsong mot kvällens motståndare kan vi höja smilgroparna eftersom att det sträcker sig till 3 av 3 vinster, med chans på en fjärde ikväll.

+OS-spelarna Hanna Olsson och Maria Lindh är tillbaka från Pyeongchang.
+Amy Menke, Gracen Hirschy och Halli Krzyzaniak spelar sin första match i djurgårdströjan.

Roger Öhman tycker det är kul med nya spelare in som alla besitter olika kvalitéer men en som gör det han efterfrågat och tryckt på mycket under säsongen är Amy Menke.
– Hon är en sådan spelare som gör det jag pratat om hela säsongen, som vågar stå framför mål för att kunna styra in och gå på returer".

– Det ska bli oerhört spännande, dels att det är fem viktiga matcher innan slutspelet men också att få in de här tre nya tjejerna i formationerna och matcha ihop dem rätt.

Under det drygt månads långa uppehållet har fokus legat på att b.la. nöta passningsspel, något som svängt upp och ner under säsongen.
– Vi behöver få det att gå snabbare och bli bättre. Vi har ett bra försvarsspel och bra målvaktsspel, men vi måste kunna göra mer mål. Det är inte brist på spelskickliga spelare,vi har många och som också läser spelet jättebra.