• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Gustafsson om snurrfinten och Landeskog

4 december 2012 15:30

I går bjöd han på sin obligatoriska snurrfint samt spelade sin sista match tillsammans med kompisen Gabriel Landeskog. För hemsidan berättar han om hur det känns att en god vän försvinner från laget och vad Tony Zabel egentligen tycker om hans snurrfint.


Under gårdagens match kände många spelare på isen att man hade kontroll över matchen. Erik Gustafsson intygar att så var fallet:
- Jag tycker att vi spelade stabilt några matcher i början av året också, men nu har vi ett vinnande lugn. När det står 0-0 eller vi leder med 1-0 så jobbar vi bara på och vet att målen kommer komma. Det tycker jag känns lite lugnare, vi kan göra mål och får inte panik när vi inte gör mål.

I flera matcher har vi fått se Erik Gustafsson ta sig förbi sina motståndare med en snurrfint. Än så länge har han lyckats varje gång, men den är inte särskilt populär hos tränare Zabel.
- Haha, Tony Zabel gillar inte den, men än så länge har jag inte misslyckats. Tony brukar säga: "vänta bara tills den inte kommer funka, då kommer jag att såga dig".

I går gjorde Erik Gustafsson sin sista match tillsammans med kompisen Gabriel Landeskog. Under ett vanligt ispass upptäcker du rätt snabbt att Landeskog och Gustafsson "umgås" även på träningen. De åker ofta nära varandra, småpratar, skrattar och knuffas lite. Att Landeskog nu lämnar Djurgården är givetvis tråkigt för Erik.
- Absolut är det tråkigt. Det är en polare som jag har känt i tio år och som jag har fått spela med i två månader nu. Det har varit kul att ha honom här och det är en kille som man kan vara jobbig mot på träningarna, säger Erik Gustafsson och ler.

Vad har du lärt dig av honom under tiden han har varit här?
-Varje sak du gör på isen ska du göra till hundratio procent. Jobba klart till att pucken är i mål eller till att målvakten har blockerat pucken. Både på träning och match.